Tarantino sparker røv med 70 mm

Storslået filmoplevelse i Imperial Biografen i København, hvor Quentin Tarantinos nye film 'The Hateful Eight' vises i verdens bredeste filmformat

Her er en af de imponerende scener i Tarantinos film 'The Hateful Eight', hvor 70 mm-formatet i den grad skaber dybde og bredde i billedet, hvor diligencen suser gennem et iskoldt vinterlandskab i Wyoming.(Foto: Scanbox)
Her er en af de imponerende scener i Tarantinos film 'The Hateful Eight', hvor 70 mm-formatet i den grad skaber dybde og bredde i billedet, hvor diligencen suser gennem et iskoldt vinterlandskab i Wyoming.(Foto: Scanbox)

Her i det nye år bydes der på en helt særlig filmoplevelse for det danske biografpublikum, når den såkaldte ’Roadshow-version’ af Quentin Tarantinos nye film ’The Hateful Eight’ allerede fra mandag den 4. januar bliver vist i Imperial Biografen i København i 70 mm, der er verdens bredeste filmformat. 70 mm-versionen er i øvrigt seks minutter længere end den digitale version, der får premiere i hele landet den 7. januar.

Få en lille smagsprøve på filmen her

Quentin Tarantino deltager her den 24. oktober i græsrodsbevægelsen RiseUpOctobers protestdemonstration i New York mod den eskalerende politibrutalitet i USA. Her demonstrerede han sammen med nogle af familiemedlemmerne til nogle af de unge sorte amerikanerne, der gennem det sidste års tid er blevet skuddræbt af det amerikanske politi.(Foto: AP) Filmnyheder - 26. dec. 2015 - kl. 13:51 Tarantino: Verden er smadret til atomer

The Hateful Eight’ er faktisk kun film nummer 11 i filmhistorien, der er filmet i dette format. Mest berømt er William Wylers filmklassiker ’Ben Hur’ fra 1959. Selve optagelserne er filmet på 65mm celluloidfilm og projiceres på lærredet i 70mm via specialfremstillede objektiver, hvilket gør billedet dobbelt så stort som normalt.

’The Hateful Eight’ er første film siden 1966, der er filmet i Ultra Panavision 70, og det er den legendariske filmfotograf Robert Richardson, der står bag kameraet. Richardson har været fotograf på mange af Hollywoods allerstørste film og har tidligere samarbejdet med Tarantino på ’Kill Bill vol. 1+2’, ’Inglorious Basterds’ og ’Django Unchained’.

Skuespilleren Samuel L. Jackson og filminstruktøren Quentin Tarantino elsker at arbejde sammen på film. Og Jackson har selvfølgelig en af de bærende roller i Tarantinos nye film ’The Hateful Eight’, der har premiere i de danske biografer den 7. januar.(Foto: AP) Filmnyheder - 26. dec. 2015 - kl. 17:14 Et 'fucking' godt team

Hævn-western
Tarantinos nye film bliver kaldt en ’hævnwestern’ og handler om en gruppe dusørjægere, der søger ly under en voldsom snestorm, men alle bliver hvirvlet ind i et fordækt spil om bedrag og forræderi. På rollelisten ses blandt andre Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh, Bruce Dern og Michael Madsen. Den verdensberømte filmkomponist Ennio Morricone, der især er kendt for at lave musik til ’spaghetti-westerns’ har komponeret filmens soundtrack.

'The Hateful Eight' vil naturligvis blive vist i 70 mm-formatet i Imperial Biografen fra den 4. januar lige indtil, filmen bliver taget af plakaten. I landets øvrige biografer har den premiere den 7. januar og bliver vist i digitalt format.

Samuel L. Jackson i rollen som major Marquis Warren, der hellere vil dræbe end at snakke.(Foto: Polfoto) Filmnyheder - 6. dec. 2015 - kl. 10:30 Samuel L. Jackson: Jeg er Tarantinos sorte talerør

Samuel L. Jackson og Walton Goggins ses her i en skud-scene i 'The Hateful Eight'. (Foto: Scanbox)
Samuel L. Jackson og Walton Goggins ses her i en skud-scene i 'The Hateful Eight'. (Foto: Scanbox)
 

1 af 2 Samuel L. Jackson og Walton Goggins ses her i en skud-scene i 'The Hateful Eight'. (Foto: Scanbox)
2 af 2 Her er en af de imponerende scener i Tarantinos film 'The Hateful Eight', hvor 70 mm-formatet i den grad skaber dybde og bredde i billedet, hvor diligencen suser gennem et iskoldt vinterlandskab i Wyoming.(Foto: Scanbox)
47 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!