Timon og Pumbas far fik filmidé fra sin søn

Manuskriptforfatteren Ford Riley står bag den nyeste film om løverne på Kongesletten, men det har ikke været en hel let opgave

(Foto: Walt Disney).
(Foto: Walt Disney).

Til påske kommer den fjerde film i rækken om Simba, der blev kendt fra den episke fortælling "Løvernes Konge", og hans løvefamilie. Denne gang handler det om familiens yngste, Simbas søn Kion.

Se også: Disney-skurke hjælper os med at skelne mellem ondt og godt

Det var amerikanske manuskriptforfatter Ford Riley, der fik ideen til filmen, da han så sin dengang otteårige søn lege med sine venner. De susede rundt på græsplænen og legede, at de var en bande, der skulle beskytte haven fra onde dyr. Og det blev udgangspunktet for den 45 minutter lange film 'Løvernes Garde - Brøler igen' og den efterfølgende serie 'Løvernes Garde'.

Se også: Disney klar med blanding af Netflix, Spotify og Kindle

- Alle dyrene i serien minder på sin vis om min søn og alle de forskellige sider af ham. Men han var helt klart inspirationen til hovedpersonen Kion, og hans bedste ven minder meget om stinkdyret Bunga, fortæller Ford Riley til Ritzau Fokus.

Selv om der er helt nye dyr og karakterer med i filmen, så lå der alligevel et pres på forfatteren, da han skulle skrive manuskriptet til filmen og serien.

- Det sværeste har været at skulle håndtere og leve op til folks forventninger. Jeg vil gerne give folk den samme unikke oplevelse, som de havde ved 'Løvernes Konge'. Det skal jeg helst leve op til med den nye film også, siger han.

Se også: Disney bekræfter: Ford klar til ny Indiana Jones-film

Riley er dog ikke helt ny i universet. Han er nemlig også manden bag serien om det skæve makkerpar Timon og Pumba, der første gang blev sendt i 1998. Men siden dengang er der sket en masse teknologisk - og derfor var det helt andre overvejelser, som Riley og hans hold havde, da de begyndte på 'Løvernes Garde'.

- Mange tegneserier i dag bliver lavet i 3D. Men vi blev hurtigt enige om at lave både filmen og serien i 2D for at holde stilen som i den originale film. Det ville være for langt fra den originale "Løvernes Konge" at lave det i 3D, og det ville slet ikke passe i stilen, siger han.

Det er mange år siden, at Ford Riley fik ideen til filmen og begyndte at skrible de første historier ned.

- For mig har denne proces været som en slags cirkel af liv, siger han og citerer dermed den populære sang fra den originale film.

- Min far minder om Simba på mange måder, og nu kan jeg se 'Løvernes Garde' med min egen søn, som har været inspiration til hovedpersonen, smiler han.

Se også: Disney-rekord tyder på stor Lego-fremgang

Når Ford Riley først går i gang med at snakke om filmen og serien, er han næsten ikke til at stoppe igen. Og når man spørger ham, hvordan fremtiden ser ud, så står den på løve-tv langt ud i fremtiden.

- Jeg har virkelig svært ved at slippe 'Løvernes Garde' igen, for det har fyldt rigtig meget i mange år. Jeg tænker på det hele tiden, og nu kan jeg endelig vise det til andre, siger han.

Filmen "Løvernes Garde - Brøler igen" har premiere langfredag den 25. marts klokken 17.15 på Disney Junior, Disney Channel og Disney XD. Tv-serien "Løvernes Garde" har premiere den 9. april klokken 8 på Disney Channel.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere