To krigsfilm med i Bodil-kapløbet

De danske krigsfilm 'Under sandet' og 'Krigen' er godt med i Bodil-kapløbet, men 'Sommeren  92' fører dog nominerings-kapløbet

Roland Møller i rollen som sergent Carl Leopold i filmen 'Under sandet'. (Foto: PR Foto)
Roland Møller i rollen som sergent Carl Leopold i filmen 'Under sandet'. (Foto: PR Foto)

Skuespilleren Roland Møller kan skrive filmhistorie som den eneste autodidakte skuespiller, der i løbet af kun fem år har væltet sig i Bodil-nomineringer og Bodil-priser, hvis han i Bremen Teater den 5. marts vinder en Bodil-pris for sin første hovedrolle nogensinde for sin rolle som sergent Carl Leopold Rasmussen i Martin Zandvliets film 'Under sandet'.

På få år har Roland Møller nemlig markeret sig som en alsidig og karismatisk karakterskuespiller og regnes i dag for at være en af dansk films nye store talenter. Den 43-årige skuespiller debuterede i 2010 i fængselsdramaet R - en debut som sikrede ham en Bodil-nominering for bedste mandlige birolle. Senere fulgte ’Kapringen’, som også gav ham en Bodil-nominering for sin præstation, og for sin birolle i filmen 'Nordvest' fik Roland Møller så endelig sin fortjente Bodil-pris i 2014. Og nu kan han så den 5. marts sætte prikken over i'et med en Bodil-pris for sin første hovedrolle. Det bliver ekstremt spændende. 'Under sandet' får tre nomineringer i alt.

Den 43-årige skuespiller Roland Møller drømmer om snart at få sin egen lejlighed, så han bedre kan koncentrere sig om sin allerede fantastiske karriere. (Foto: Mogens Flindt) Filmnyheder - 30. nov. 2015 - kl. 16:56 Hjemløs dansk skuespiller med gigant-succes

Martin Zandvliets film 'Under sandet' er også nomineret i den fornemmeste kategori 'bedste film', og den unge tyske skuespiller Louis Hoffmann er nomineret for sin birolle som den unge tyske soldat Sebastian, der i 1945 bliver beordret til Danmark for at fjerne de mange tusinde landminer, som tyskerne havde begravet under sandet langs den jyske vestkyst unden Den Anden Verdenskrig.

Pilou Asbæk i hovedrollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen i Afghanistan.(Foto: Per Arnesen)
Pilou Asbæk i hovedrollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen i Afghanistan.(Foto: Per Arnesen)
 

Kæmper både om Oscar og Bodil
Tobias Lindholms film 'Krigen', der i øvrigt også er med i Oscar-kapløbet, er selvfølgelig også nomineret i kategorien 'bedste film'.

Danmark har mulighed for at vinde en Oscar, når de eftertragtede statuetter deles ud den 28. februar. (Foto: Per Arnesen) Filmnyheder - 18. dec. 2015 - kl. 07:21 Dansk film stadig med i Oscar-opløbet

Og her er det Pilou Asbæk, der er nomineret i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin fornemme præstation som kompagnichef Claus Michael Pedersen, der bliver udsendt til krigen i Afghanistan. Tuva Novotny er også nomineret i kategorien 'bedste kvindelige hovedrolle' for sin rolle som kompagnichefens kone. Og Dulfi Al-Jabouri er nomineret til 'bedste birolle' for sin præstation som en mening dansk soldat i Afghanistan. 'Krigen' får fire nomineringer i alt.

'Sommeren 92' er topscorer

Og topscoreren med henblik på nomineringer er 'Sommeren 92', der er nomineret hele fem gange. Den er nomineret i kategorien 'bedste film'. Ulrich Thomsen er nomineret i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin rolle som fodboldlandsholdets legendariske træner Ricardo, der stod i spidsen for holdet, der vandt EM i fodbold i 1992.

Lene Marie Christensen er nomineret for 'bedste kvindelige birolle' for rollen som Ricardos hustru, mens Henning Jensen og Esben Smed er nomineret for deres biroller som henholdsvis holdleder Kaj Johansen og fodboldspilleren John 'Faxe'.

Her ses den rigtige Ricardo til venstre i billedet. Til højre er det Ulrich Thomsen i rollen som Ricardo. De ligner sgu hinanden. (Foto: Polfoto)
Her ses den rigtige Ricardo til venstre i billedet. Til højre er det Ulrich Thomsen i rollen som Ricardo. De ligner sgu hinanden. (Foto: Polfoto)
 

 

 

1 af 3 Pilou Asbæk i hovedrollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen i Afghanistan.(Foto: Per Arnesen)
2 af 3 Her ses den rigtige Ricardo til venstre i billedet. Til højre er det Ulrich Thomsen i rollen som Ricardo. De ligner sgu hinanden. (Foto: Polfoto)
3 af 3 Roland Møller i rollen som sergent Carl Leopold i filmen 'Under sandet'. (Foto: PR Foto)
1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere