Trailer: Kærlighed og sex har ingen alder

80-årige Ghita Nørby og 81-årige svenske Sven Wollter kaster sig ud i et lidenskabeligt kærlighedsforhold i Michael Noers film 'Nøgle hus spejl'

Se traileren for filmen her

I traileren til Michael Noers kommende film 'Nøgle hus spejl' er det befriende at se, at hverken kærlighed eller sex har nogen alder. I filmen stiller Michael Noer spørgsmålet, om man stadig kan møde kærligheden og lidenskaben, når man er oppe i årene. Og ud fra traileren er svaret klart: Ja, selvfølgelig kan man det.

Der er nemlig flere rørende scener, hvor man ser den spirende kærlighed mellem den 80-årige Ghita Nørby i rollen som Lily og den  81-årige svenske Sven Wollter i rollen som charmøren 'Piloten'. Et forhold, der naturligvis også udvikler sig fysisk. Kærlighed og sex har i alle tider været forbundet, og det gælder altså også, hvis man har passeret de 80 år.

Modstand fra familien
I traileren er det dog også tydeligt, at kærlighedsforholdet får visse konsekvenser. Lily har nemlig i mange år passet sin syge mand Max, og da hun pludselig kaster sin kærlighed over den aldrende svenske charmør, falder det ikke i god jord hos familien.

'Nøgle hus spejl' er instruktøren Michael Noers tredje spillefilm. Efter debutfilmen 'R'(2010) fulgte *Nordvest'(2013), som begge handlede om det kriminelle ungdomsmiljø. Nu følger så 'Nøgle hus spejl', hvor Michael Noer har taget udgangspunkt i den voksne generation.

Pilou Asbæk spiller den altdominerende hovedrolle i en ny rå dansk fængselsfilm.(Foto: Nordisk Film) Film - 26. jan. 2010 - kl. 16:34 Total rå dansk fængselsfilm

Se også: Filminstruktør smed al tøjet midt under optagelse

Autenticiteten betyder alt
- Ligesom i mine tidligere film betyder autenticiteten alt i denne film. Det interesserer mig at undersøge miljøer, som er underlagt en masse logiske og ulogiske regler og rutiner. Hvad enten det foregår i en fængselscelle, i et gademiljø eller på et plejehjem så etablerer mennesker sig og får det maksimale ud af deres omgivelser. Det er også tilfældet i denne film, hvor jeg har forsøgt at skildre miljøet og de mennesker som bebor det så autentisk som overhovedet muligt, siger Michael Noer i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Filmen er en varm kærlighedshistorie og en hyldest til den kærlighed, der hverken lader sig stoppe af fordomme eller alder. Et drama om to mennesker, som kaster sig ind i et kærlighedseventyr som om det var både første og sidste gang, at de lader sig overmande af denne intense følelse. Det er en film om kærligheden, som det mest livgivende, også selvom den rammer filmens hovedpersoner på et tidspunkt i slutningen af livet, siger Michael Noer.

Filmen får biografpremiere 12. november 2015.

Kærlighed har ingen alder. Filmens plakat.(Foto: Christian Geisnæs)
Kærlighed har ingen alder. Filmens plakat.(Foto: Christian Geisnæs)
 

1 af 2 Kærlighed har ingen alder. Filmens plakat.(Foto: Christian Geisnæs)
2 af 2 Ghita Nørby og Sven Wollter i kærlig omfavnelse i en scene fra Michael Noers kommende film 'Nøgle hus spejl'.(Foto: Christian Geisnæs)
3 kommentarer
Vis kommentarer