Trumps indrejseforbud rammer Oscar-instruktør: Kan ikke komme til film-fest

Asghar Farhadi er nomineret til en Oscar, men fordi han kommer fra Iran, kan han minimum de næste 90 dage ikke rejse ind i USA - heller ikke til film-festen den 26. februar

Den iranske filminstruktør Asghar Farhadi kan formentligt ikke få visum til USA, når Oscar-statuetterne skal uddeles den 26. februar, på trods af at han er nomineret til  den prestigefyldte pris. Foto: All Over
Den iranske filminstruktør Asghar Farhadi kan formentligt ikke få visum til USA, når Oscar-statuetterne skal uddeles den 26. februar, på trods af at han er nomineret til den prestigefyldte pris. Foto: All Over

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Instruktøren Asghar Farhadi er nomineret til en Oscar for sin film 'The Salesman'.

Men filmmanden kan - på trods af den prestigefyldte nominering - ikke få lov til at deltage i selve Oscar-festen den 26. februar i Los Angeles.

Folkene bag prisuddelingen vil hellere end gerne se den iranske instruktør til festlighederne - men præsident Donald Trump vil ikke.

I går underskrev han et dekret, der forbyder personer fra syv lande, hvor størstedelen af indbyggerne er muslimer, indrejse i USA minimum de kommende 90 dage.

Dermed rammes iranske Asghar Farhadi, da Oscar-uddelingen allerede er om en måned.

Det skriver blandt andre britiske Mirror.

Rammer allerede
De syv lande, som forbuddet er rettet mod, er Iran, Syrien, Irak, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen.

For Syrien gælder forbuddet på ubestemt tid.

Foto: AP Politik - 28. jan. 2017 - kl. 15:40 Irakere strandet: Trumps indrejseforbud rammer hurtigt

Tidligere i dag - altså ganske kort tid efter, at den amerikanske præsident underskrev indrejseforbuddet - fik de første personer konsekvensen at føle.

Seks irakere, der skulle skifte fly til USA i Kairo, Egypten, fik ikke lov til at boarde flyet på trods af, at de i forvejen havde fået udstedt visum. I stedet blev de henvist til fly tilbage til Irak.

Også en statsborger fra Yemen blev i Kairo nægtet boarding på et fly til USA.

'Jeg vil ikke have dem her'
Formålet med indrejseforbuddet er, at holde 'radikale, islamistiske terrorister' ude af landet.

- Jeg etablerer ny godkendelses-procedurer for at holde radikale, islamistiske terrorister ude af USA. Jeg vil ikke have dem her, sagde den amerikanske præsident fredag.

- Vi vil kun give adgang til vores land for dem, der vil støtte vores land og som elsker vores folk, tilføjede han.

Asghar Farhadi er nomineret i kategorien 'Bedste udenlandske film.' I samme kategori er den danske efterkrigsfilm 'Under sandet' nomineret.

Se også: It-giganter er oprørte over Trumps politik

Vrede på Twitter
På Twitter har adskillige film-fans udtrykt forargelse over, at indrejseforbuddet rammer iranske Asghar Farhadi.

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

319 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!