Ulrich Thomsen: Jeg er for asocial til at bo i kollektiv

I Vinterbergs nye film 'Kollektivet' starter Ulrich Thomsen et kollektiv i Hellerup sammen med sin kone spillet af Trine Dyrholm, men privat kunne han aldrig drømme om at bo i kollektiv

Se traileren for 'Kollektivet' her. (Video: Zentropa)

– Jeg har aldrig boet i kollektiv. Jeg er simpelt hen for asocial til den slags. Det er skamfuldt, men ærligt at sige, at jeg er typen, der gerne vil bestemme selv, siger Ulrich Thomsen, der på torsdag springer ud i de danske biografer i rollen som Erik, der sammen med sin kone starter et kollektiv i Hellerup i 1970´erne.

Filminstruktøren Thomas Vinterberg boede i sin barndom og ungdom i kollektiv. Nu er han klar med sin nye film 'Kollektivet'.(Foto: Philip Davali) Filmnyheder Vinterberg: Husfisse og klatgæld var forbudt

Den 52-årige Ulrich Thomsen husker dog udmærket, da han i 1970’erne gik på en meget venstreorienteret skole på Fyn.

– Mange af lærerne boede i kollektiv, og de hilste på hinanden med knyttede næver, og vi lærte at sige nej tak til atomkraft og fik undervisning i det socialistiske Albanien og Kina.

Sådan ser det ud ved første husmøde i Thomas Vinterbergs kommende film 'Kollektivet'. På billedet ses blandt andre Thomas Vinterberg, Ulrich Thomsen, Lars Ranthe og Fares Fares.(Foto: Josef Persson) Filmnyheder Vinterbergs kollektiv på første klasse

Ulrich Thomsen kan dog godt se nogle positive sider ved kollektiver som f.eks. fællesskabet.

– Problemet var dog, at nogle af kollektivismens politiske idoler som f.eks. Mao og Marx mente, at alle skulle være ens. Og her hælder jeg mere til idéen om at betragte hinanden som forskellige, men ligeværdige, siger Ulrich Thomsen, der er gift med Cathrine Ekehed. Parret har sammen en datter på 16 år og en søn på 15 år.

Fares Fares ses her i rollen som den jødiske fyr Allon, der er flyttet ind i et kollektiv, hvor han bliver hånet for ikke at have betalt husleje.(Foto: Zentropa/Josef Persson) Filmnyheder Assad flytter i kollektiv

Husmøde i kollektivet: En scene fra filmen.(Foto: Josef Persson)
Husmøde i kollektivet: En scene fra filmen.(Foto: Josef Persson)

Thomas Vinterberg er her i gang med at instruere sin egen kone Helene Reingaard Neumann, der i filmen spiller Ulrich Thomsens unge elskerinde. (Foto: Henrik Petit)
Thomas Vinterberg er her i gang med at instruere sin egen kone Helene Reingaard Neumann, der i filmen spiller Ulrich Thomsens unge elskerinde. (Foto: Henrik Petit)
 

1 af 3 Thomas Vinterberg er her i gang med at instruere sin egen kone Helene Reingaard Neumann, der i filmen spiller Ulrich Thomsens unge elskerinde. (Foto: Henrik Petit)
2 af 3 Husmøde i kollektivet: En scene fra filmen.(Foto: Josef Persson)
3 af 3 Thomas Vinterberg er her i gang med at instruere Ulrich Thomsen i en scene til hans nye film 'Kollektivet'. ( Foto: Christian Geisnæs)
1 kommentar
Vis kommentarer