Ung fransk stjerne i dansk kortfilm

Den smukke franske Jenna Thiam kendt fra tv-serien 'The Returned' springer ud som Jeanne d'Arc i den danske kortfilm af samme navn

Den unge franske stjerne Jenna Thiam ses her i rollen som Lena i tv-serien 'The Returned'. Nu springer hun ud i rollen som Jeanne d'Arc i den danske kortfilm af samme navn.(Foto:PR Foto/ www.alocine.fr)
Den unge franske stjerne Jenna Thiam ses her i rollen som Lena i tv-serien 'The Returned'. Nu springer hun ud i rollen som Jeanne d'Arc i den danske kortfilm af samme navn.(Foto:PR Foto/ www.alocine.fr)

Det er lidt af et scoop, som et ungt filmhold fra den danske filmuddannelse Super 16, har gjort. De har nemlig fået den unge 24-årige franske stjerne Jenna Thiam til at spille hovedrollen i deres midtvejsfilm 'Jeanne d'Arc'.

Den smukke talentfulde Jenna Thiam fik sit store gennembrud i 2012 i den franske tv-serie The Returned(Les Revenants), der blev så populær, at der oven i købet også er blevet lavet en amerikansk remake af tv-serien. Både den franske og den amerikanske udgave kan ses på Netflix netop nu.

I The Returned spiller Jenna Thiam rollen som den 19-årige Lena, hvis tvillingesøster Camille pludselig vender tilbage til sin familie i et lille fransk samfund efter at have været død i fire år. Camille har nøjagtig samme alder, som da hun døde. Så nu er der lige pludselig fire års forskel mellem de tidligere så uadskillige tvillinger. Der er i øvrigt en sæson to på vej af den franske 'The Returned', der får premiere i år.

I den danske kortfilm 'Jeanne d'Arc' springer Jenna Thiam imidlertid nu ud i titelrollen i en moderne dansk version af Jeanne d'Arc legenden om den den hellige jomfru fra Orleans, der var en fransk helgeninde og hærfører fra Hundredeårskrigens sidste fase. Hun blev brændt på bålet som kætter i Rouen.

Kontakt til det ydre rum
I filminstruktøren Kristian Sejrbo Lidegaard og manuskriptforfatteren Allan Hydes version er den mytiske historie  ført helt op til nutidens København. Her er Jeanne,  en ung fransk kvinde, der bor sammen med sin danske kæreste Werner(Esben Smed)  i en besat bygning på Amager. En nat efter en fest hører hun et uforklarligt signal på deres politiradio. Hun vågner desorienteret på taget af bygningen og fortæller Werner, at hun har brændt sig på en lysende stjerneportal og følt en fremmed tilstedeværelse i et ukendt mørke. Han nikker først forstående, men efterhånden som hun radikaliseres i sin tro på at have kontakt til det ydre rum, bliver det svært for det unge par at holde sammen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses Jenna Thiam i rollen som den franske kvinde Jeanne, der fra en besat bygning på Amager får kontakt med det ydre rum.(Foto: Super 16)
Her ses Jenna Thiam i rollen som den franske kvinde Jeanne, der fra en besat bygning på Amager får kontakt med det ydre rum.(Foto: Super 16)
 

Manuskriptforfatteren Allan Hyde forklarer Ekstra Bladet, at det faktisk var filmens producer Frederik Dirks Gottlieb, der pegede på Jenna Thiam som hovedrollen til filmen.

- Frederik havde set Jenna Thiam i tv-serien 'The Returned' og var helt vild med hende. Så da jeg sad og skrev på historien, var det faktisk hele tiden med Jenna Thiam  i tankerne.

Boede på Nørrebro
Hvordan fik i så Jenna Thiam til at sige ja til rollen?

- Vi ringede til forskellige agenter og producere i Frankrig og fik pludselig hul igennem til hende. Og så viste det sig heldigvis, at hun var meget interesseret i historien, forklarer Allan Hyde.

- Vi er selvfølgelig begejstrede for, at hun er med i vores film. Og hun har gjort det fantastisk. Hun har en meget stor udstråling som skuespiller, fortæller Allan Hyde.

Da den kendte franske skuespillerinde kom til Danmark for at starte optagelserne, blev hun installeret i Allan Hydes toværelses-lejlighed på Nørrebro, mens  han i optage-perioden selv flyttede ud hos sine forældre.

Allan Hyde fortæller i øvrigt, at Jenna Thiam efter sidste optage-dag i Danmark fløj direkte til London, hvor hun som en ud af fem skuespillerinder var med i opløbet til den kvindelige hovedrolle i femte installation af 'Pirates of the Caribbean' med undertitlen ’Dead Men Tell No Tales’. Men rolllen endte med at havne hos Kaya Scodelario.

Men der er ingen grund til bekymring for Jenna Thiams fremtid. Hun er allerede en stjerne og vil komme på alles læber igen i Frankrig, når anden sæson af The Returned får premiere i år.

Eksotisk baggrund
Den smukke franske kvinde med det rødlige hår og den eksotiske udstråling er den type menneske som et kamera elsker. Til avisen London Evening Standard forklarede Jenna Thiam følgende om sin egen baggrund:

- Jeg er en vaskeægte pariserinde. Men jeg er født i Bruxelles. Min mor Martine er halvt belgisk og halvt armenier. Og min far Sydney er født i Dakar. Han er halvt senegaleser, kvart fransk og kvart engelsk.

Jenna Thiam har en meget eksotisk udstråling. Hun bor i Paris, men er født i Bruxelles og har aner fra både Belgien, Armenien, Senegal, Frankrig og England. En smuk cocktail.  (Foto: PR Foto/ www.alocine.fr)
Jenna Thiam har en meget eksotisk udstråling. Hun bor i Paris, men er født i Bruxelles og har aner fra både Belgien, Armenien, Senegal, Frankrig og England. En smuk cocktail. (Foto: PR Foto/ www.alocine.fr)

På onsdag den 15. april kan kortfilmen 'Jeanne d' Arc' ses i  Empire Biografen i København sammen med fem andre midtvejsfilm fra Super 16 i forbindelse med CPH PIX:

BLOK 1 kl. 12.00, 16.00, 20.00: 86 min.

Jeanne d’Arc, 32 min.

Enkebal, 24 min.

KING, 30 min.

BLOK 2 kl. 14.00, 18.00, 22.00: 82 min.

Three Fractures, 15 min.

EUROMAN, 22 min.

Yellowknife, 45 min.

 

  

 

1 af 5 Jenna Thiam har en meget eksotisk udstråling. Hun bor i Paris, men er født i Bruxelles og har aner fra både Belgien, Armenien, Senegal, Frankrig og England. En smuk cocktail. (Foto: PR Foto/ www.alocine.fr)
2 af 5 Jenna Thiam i en scene fra den danske kortfilm 'Jeanne d'Arc'.(foto: Super 16)
3 af 5 Her ses Jenna Thiam i rollen som den franske kvinde Jeanne, der fra en besat bygning på Amager får kontakt med det ydre rum.(Foto: Super 16)
4 af 5 Plakaten til den danske kortfilm 'Jeanne d'Arc'.(Foto: Super 16)
5 af 5 Den unge franske stjerne Jenna Thiam ses her i rollen som Lena i tv-serien 'The Returned'. Nu springer hun ud i rollen som Jeanne d'Arc i den danske kortfilm af samme navn.(Foto:PR Foto/ www.alocine.fr)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere