Verdens mest uhyggelige film

13.000 danskere har i en afstemning på kino.dk kåret 'The Conjuring' som verdens mest uhyggelige film - læs her hvorfor

 

Det er skræmmende uhyggeligt. Her er en scene fra gyserfilmen 'The Conjuring', der på dansk fik titlen 'Nattens dæmoner'.(Foto: Warner Bros.)
Det er skræmmende uhyggeligt. Her er en scene fra gyserfilmen 'The Conjuring', der på dansk fik titlen 'Nattens dæmoner'.(Foto: Warner Bros.)

Så længe filmen har eksisteret har mennesker været fascineret af den filmiske beskrivelse af det uhyggelige. Gyserfilm er utroligt populære, fordi mange folk elsker at være lidt bange, så længe det bare sker i biografen eller hjemme på sofaen foran flimmerkassen. 

Og nu har den danske filmhjemmeside kino.dk ved en afstemning fundet frem til verdens mest uhyggelige film, i hvert fald ifølge danskerne.

Over 13.000 danskere har fordelt mere end 40.000 stemmer og verdens mest uhyggelige film er nu fundet på kino.dk. The Conjuring (på dansk ’Nattens dæmoner’) fra 2013 fik en overbevisende sejr med 27 % af stemmerne. Gyseren, der er instrueret af James Wan, handler om en hjemsøgt familie og de to paranormale efterforskere, der forsøger at uddrive de dæmoniske kræfter. Handlingen foregår i 1971 og filmen bygger på eftersigende autentiske begivenheder.

Familiær uhygge
Kino.dk har spurgt Rikke Schubart, filmforsker, fiktionsforfatter og ekspert i gyserfilm ved Syddansk Universitet, -’The Conjuring’ er en fortælling om, hvor skrøbelig familien og hjemmet er. Det kan være, at der er krig, terror og tortur ude i virkeligheden, men vi er optaget af fantasierne: Hvad gør vi, når vores hus, vores krop og vores indre bliver besat?

James Wan har hele tre film med blandt de 10 finalister, og instruktørens håndværk bør da heller ikke negligeres tilføjer Rikke Schubart:

- Historien i er set før, men ’The Conjuring’ er både stilsikker og eminent skræmmende med svimlende kameraføring og klassiske gyserreferencer. Instruktør James Wan er stjernen i ’The Conjuring’, der er en virtuos mash-up og replay til en ny generation. Wan er vor tids Hitchcock, udtaler Rikke Schubart.

 

Top 10 mest uhyggelige film ifølge kino.dk’s brugere

The Conjuring (2013)

Sinister (2012)

The Exorcist (1973)

Insidious (2010)

Paranormal Activity (2007)

The Shining (1980)

Alien (1979)

The Blair Witch Project (1999)

Saw (2004)

Se7en (1995)

 

Sådan gjorde kino.dk:

Afstemningen løb over en måned og startede ud med 100 nøje udvalgte skræmmende kandidater. Disse blev i anden runde barberet ned til 25 film, og i finalerunden kunne brugerne stemme på én ud af 10 værdige finalister.

 

1 af 3 En skræmt kvinde i mørket.(Foto: Warner Bros.)
2 af 3 Paranormal efterforsker forsøger her at finde frem til de dæmoniske kræfter i filmen 'The Conjuring'. (Foto: Warner Bros.)
3 af 3 Det er skræmmende uhyggeligt. Her er en scene fra gyserfilmen 'The Conjuring', der på dansk fik titlen 'Nattens dæmoner'.(Foto: Warner Bros.)
49 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere