- Vi vil helst ikke tale om Bodils ulykke

Skuespillerne fra den ’Far til fire’-film, hvor Bodil Jørgensen kom livsfarligt til skade, ville ikke tale om ulykken i forbindelse med premieren

Far til fire, alle hans unger og onkel Anders, der spilles af Kurt Ravn. (Foto: Rumle Skafte)
Far til fire, alle hans unger og onkel Anders, der spilles af Kurt Ravn. (Foto: Rumle Skafte)

Søndag formiddag var der gallapremiere på den 17. film om Lille Per – den der har fået titlen ’Far til fires vilde ferie’ og den som fik så meget opmærksomhed under optagelserne.

Det var i forbindelse med optagelserne til en scene i filmen, at skuespilleren Bodil Jørgensen blev livsfarligt kvæstet under en skovl på en traktor på et dige på Mandø.

Her er skuespilleren Sigurd Philip Dalgas i rollen som Lille Per i aktion på en firehjulet cross-motorcykel i en scene fra 'Far til Fires Vilde Ferie'.(Foto: Karina Tengberg) Filmnyheder - 11. jun. 2015 - kl. 18:16 Se traileren til filmen, der kvæstede Bodil Jørgensen

Den 54-årige skuespiller brækkede alle sine ribben, fik knust sine kraveben, pådrog sig brud på både bækken og skamben og så havde hun to sammenklappede lunger og blødninger i lever og nyre, kunne lægerne konstatere. Siden har Bodil Jørgensen gennemgået flere operationer og er heldigvis kommet sig så meget over den katastrofale ulykke, at hun igen er i stand til at arbejde.

Se filmens trailer

Bodil Jørgensen har fået nogle seriøse ar over hele kroppen. Det er ar, som ikke kan undgå at påvirke hendes arbejde. Her er det et kravebens-ar. (Foto: Jan Unger) Kendte Så smadret var Bodils krop: Brækkede ribben, knust kraveben, blødninger i lever og nyre, ødelagt bækken...

Bodil Jørgensen var på grund af sine mange og meget alvorlige skader ikke i stand til at fortsætte optagelserne af filmen, og Kirsten Lehfeldt blev hevet ind for at spille Jørgensens rolle som Fru Sejesen i  'Far til fires vilde ferie'.

Hverken Bodil Jørgensen eller Kirsten Lehfeldt dukkede op til premieren i Imperial. Det gjorde til gengæld de kollegaer, der overværede dramaet helt tæt på.

Bodil Jørgensen er nødt til at have hjælp til at trække vejret på grund af de brækkede ribben. (Foto: Thomas Sjørup). Danske kendte - 23. jun. 2014 - kl. 13:22 Bodil Jørgensen i respirator i fem døgn

De skuespillere Ekstra Bladet talte med havde ikke lyst til at snakke om ulykken, og hvad den frygtelige hændelse betød for indspilningen af resten af filmen. Kun Jesper Asholt, der spiller far, smed den mundkurv, der tydeligvis var uddelt.

- Vi vil ikke tale så meget om det. Vi forsøger at lægge det bag os, sagde han med en alvorlig mine.

- Det var en grim oplevelse og vi var meget intense i dagene derefter, fortalte han om den krisehjælp hele holdet modtog efter ulykken.

- Vi kender nok hinanden lidt bedre end andre filmhold, der er kommet tæt på hinanden, sagde Asholt og ville ikke uddybe nærmere.

Jesper Asholt spiller far til fire. (Foto: Rumle Skafte)
Jesper Asholt spiller far til fire. (Foto: Rumle Skafte)
 

Tidligere har Jesper Asholt talt mere åbent om arbejdsulykken, der kvaste et utal af knogler i Bodil Jørgensens krop.

Bodil Jørgensen kom slemt til skade under ulykken, men er atter på benene. Her er hun til Revyernes Revy i Cirkusbygningen den 17. august. (Foto: Her og Nu/Michael Stub) Filmnyheder - 5. sep. 2014 - kl. 13:09 ASA Film meldt til politiet efter traktorulykke

- Det var en forfærdelig ulykke, som jeg ikke så selv, fordi jeg var placeret på den anden side af den bakke, traktoren gled ned ad. Men selv om jeg ikke direkte så ulykken ske, er det noget, jeg aldrig vil glemme. Jeg tror ikke, at nogen af dem på filmsettet den dag nogen sinde igen sætter sig op på en traktor. Og for kollegaen, der kørte, var det ekstra forfærdeligt, fordi han naturligvis kom til at føle, at det var hans skyld. Derfor slutter jeg fuldt og helt op om det arbejde, som Bodils mand, Morten Søborg, er med i for at sikre, at der stilles præcise krav til sikkerhed på skuespillernes arbejdspladser, har han tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Se også: Jesper Asholt: Skuespillere kommer meget til skade på jobbet

Ud over at indspille film og lave teater bruger Jesper Asholt en del tid faglige arbejde i Skuespillerforbundet. Her er det især sikkerheden, der har hans helt store fokus.

'Far til fires vilde ferie' har premiere 1. oktober.

Det er anden gang i 'Far til fire'-historien, at Emilie Werner Semmelroth, Sigurd Philip Dalgas, Rasmus Bardram Johnbech og Karoline Hamm spiller de fire børn. Og der er endnu en film om Lille Per med samme besætning på trapperne, fortalte de. (Foto: Rumle Skafte)
Det er anden gang i 'Far til fire'-historien, at Emilie Werner Semmelroth, Sigurd Philip Dalgas, Rasmus Bardram Johnbech og Karoline Hamm spiller de fire børn. Og der er endnu en film om Lille Per med samme besætning på trapperne, fortalte de. (Foto: Rumle Skafte)
 

4 kommentarer
Vis kommentarer