Mere ros: Jagten er en af årets bedste

Vinterbergs drama 'Jagten' er en af årsagerne til, at 2013 var et godt filmår, mener filmskribent fra et af verdens største nyhedsbureauer.

Mads Mikkelsen har hovedrollen som Jonas i 'Jagten'.
Mads Mikkelsen har hovedrollen som Jonas i 'Jagten'.

I sidste uge kunne Thomas Vinterberg glæde sig over at hans film 'Jagten' blev nomineret til en Golden Globe. Nu kan han prale af at have skabt en film, der ifølge et af verdens største nyhedsbureauer også er en af årets bedste.

Se også: 'Jagten' nomineret til en Golden Globe

Ifølge Associated Press er 'The Hunt', som den hedder på engelsk, nummer fem på listen over de 10 film, bureauets filmskribent mener, gør 2013 til et godt filmår.

- 'Jagten' er den film i år, der spøger mest hos én, efter man har set den. Et samfund, der fremstår stærkt og tæt, bliver opløst, da en børnehavepædagog (Mads Mikkelsen) bliver uretfærdigt anklaget for at have misbrugt et barn seksuelt, skriver filmjournalisten Jake Coyle.

Se også: Vinterberg fik nyheden fra et lokum

Vinterberg i fornemt selskab
Med pladsen som nummer fem på listen, slår Thomas Vinterbergs drama blandt andet rumfilmen 'Gravity' med George Clooney og Sandra Bullock på rollelisten og 'Adèles liv', der i maj måned fik Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes.

Nummer et på filmskribentens liste er den amerikanske storfilm '12 Years a Slave', der handler om en mand i 1800-tallet, der bliver kidnappet og solgt som slave. Den har først premiere i Danmark den 20. februar.

Den 12. januar afsløres det, om Thomas 'Jagten' vinder en Golden Globe.

0 kommentarer
Vis kommentarer