The Counselor er kulsort underholdning

Mægtige Cormac McCarthys første filmmanuskript skuffer en anelse

En lang række stjerner - her Michael Fassbender og Javier Bardem - hygger sig åbenlyst i ’The Counselor’. (Foto: SF Film)
En lang række stjerner - her Michael Fassbender og Javier Bardem - hygger sig åbenlyst i ’The Counselor’. (Foto: SF Film)

'The Counselor'. Instruktion: Ridley Scott. Medv.: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt m.fl. 111 min. premiere 14. november i 58 biografer

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

80-årige Cormac McCarthy har for længst slået sit navn fast som en af tidens helt uomgængelige amerikanske forfattere, og flere af hans bøger er tilmed blevet transformeret til ualmindeligt vellykkede film – ikke mindst brødrene Coens ’No Country for Old Men’ (2007) og John Hillcoats ’The Road’ (2009), mens vi stadige afventer en dansk premieredato på James Francos ’Child of God’ (2013).

Så forventningerne til McCarthys første egentlige filmmanuskript ’The Counselor’ er mildest talt høje. Også for realiseringen er lagt i hænderne på Ridley Scott, der nok er ujævn, men er fremragende når han ind i mellem rammer rent. Og med navne som Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Cameron Diaz og Penelope Cruz kan det vel ikke gå helt galt.

Se også: En mageløs præstation i uforglemmelig film En mageløs præstation i uforglemmelig film

Det gør det da heller ikke – men bedre end godt, bliver det desværre heller aldrig. ’The Counselor’ er en typisk misantropisk McCarthy-fortælling om mænde (og kvinder), der må betale en benhård pris for deres hovmod og grådighed. Uden at man dog af den grund entydigt kan konkludere, at forbrydelse ikke betaler sig. Eller regne med en gennemskuelig højere retfærdighed. Det er ikke nødvendigvis de værste, det går ud over.

Ikke uforglemmelig

’The Counselor’ er historien om en advokat (Fassbender), der lader sig lokke ind i en narkohandel til 20 millioner dollars i grænselandet mellem USA og Mexico. Som selvfølgelig ikke går helt efter planen, og så med at komme væk i en fart.

Se også: Seks stjerner til McCarthy Seks stjerner til McCarthy

En ting er, at en stor del af handlingen fortælles gennem replikker i stedet for biller, men ’The Counselor’ formår heller aldrig at ramme den der uheldsvangre, mørke, uafvendelige tone, der er så karakteristisk for McCarthy, og den ender mest som en stiløvelse, der minder mere om Tarantino end Testamentet (det gamle, forstås). Underholdende? Ja, bestemt. Uforglemmelig? Nej, ikke helt.Se også: Seks anmelderstjerner til Oscarvinder Seks anmelderstjerner til Oscarvinder

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere