Tarok: Bovlam i billetten

Filmen om den danske travlegende har kun solgt 100.000 billetter

Regner Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis fik ikke samme succes med 'tarok' som med 'Hvidstengruppen'. Foto: Polfoto
Regner Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis fik ikke samme succes med 'tarok' som med 'Hvidstengruppen'. Foto: Polfoto

Anmelderne sablede Anne-Grethe Bjarup Riis's film, 'Tarok' ned. Den blev kaldt gumpetung, diletantisk og meget Morten Korchsk, men både byrådet i Skive, hvor hesten boede, og producenten Regner Grasten troede på, at krikken nok skulle løbe sig hjem.

Se også: 'Tarok' ligner en taber

For byen Skive holdt det stik, skriver Politiken.dk. Byrådet investerede 600.000 kr. i projektet til gallapremieren i den jyske by, og den PR, byen har fået ud af de penge, er uvurderlig.

Historien om familien Laursen og Stald Kima har målt i pr-kroner givet kommunen en samlet dækning til en annonceværdi af 9,7 mio. kr.

Se også: Anne-Grethe Bjarup Riis i lykkerus trods dårlige anmeldelser

Til gengæld hænger Grastens sulky noget tilbage i feltet.

Efter de lunkne - for ikke at sige dræbende anmeldelser, erklærede han, at han hellere ville have publikums dom end anmeldernes. Og den er nu kommet: Kun ca. 100.000 danskere har løst billetter til Tarok-filmen, og det er færre end det halve af, hvad Regner Grasten havde ønsket sig som minimum.

Se også: Tarok-instruktør er bange for heste

Derfor er det meget tvivlsomt, om filmen overhovedet spiller sig i nul. Men det spørgsmål, har det i dag ikke været muligt for Ekstra Bladet at få svar på, for Grasten har ikke besvaret telefonopkaldene.

Regner Grasten sagde dagen efter premieren: - Hvis vi bare når 250.000 solgte billetter, begynder jeg at smile.

Se også: Tarok-film: Pengene i hus og en Laursen i sulkyen

Ret beset må det her, hvor året går på hæld, betyde, at Grasten hænger godt med mulen.

Vinderen er altså Skive og omegn.

Blandt andet regner kommunen med en langtidseffekt i form af 'Tarok'-turisme. Blandt andet kan man se filmdekorationen på Langesgaard, der udgør rammen om familien Laursens liv i 50’erne, så filmturister har mulighed for at besøge familiens stuer og kontor, som det ser ud i filmen.

- 'Tarok' har vist sig alle pengene værd. Den omtale, som Skive har fået i forbindelse med 'Tarok', har været ganske overvældende. Der har stort set ikke været noget medie, som ikke har dækket 'Tarok', og i 99 procent af tilfældene bliver Skive nævnt, siger Ditte Staun, formand for Turisme, Erhverv, Klima og Energiudvalget i Skive til Politiken.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer