Midgårdsormen raser: Dansk instruktør afslører nye detaljer fra eventyrfilm

Den danske filminstruktør Fenar Ahmad afslører på Instagram en smagsprøve af, hvad vi kan forvente af hans kommende film 'Valhalla'

Fenar Ahmad er én af Danmarks mest interessante og talentfulde instruktører. Det viste han for alvor med filmen 'Underverden'. Foto Lars Krabbe
Fenar Ahmad er én af Danmarks mest interessante og talentfulde instruktører. Det viste han for alvor med filmen 'Underverden'. Foto Lars Krabbe

Med et tordenbrag forårsaget af Thors hammer brød den danske filminstruktør Fenar Ahmad i 2017 igennem i den danske filmbranche.

Filmen 'Underverden', som Fenar Ahmad instruerede, druknede i stjerneregn, hvilket resulterede i, at den er Danmarks bud på en Oscar-vinder for 'Bedste Udenlandske Film' i 2018.

Den 36-årige dansker har dog fået smag på mere.

I foråret kunne han afsløre, at han havde kastet sig over et nyt projekt. Og et meget dansk et af slagsen: En filmatisering af det nordiske gudeunivers under navnet 'Valhalla'.

Siden da har Fenar Ahmad flittigt delt mulige locations, rekvisitter og sågar den berygtede Midgårdsorm på sin Instagram-konto.

Den legendariske kamp mellem Thor og Midgårdsormen. Foto: Kasper Tuxen
Den legendariske kamp mellem Thor og Midgårdsormen. Foto: Kasper Tuxen

Midgårdsormen møder Thor
Nu tager han skridtet videre. Således har han delt et visuelt flot billede af Midgårdsormen i et frontalangreb mod Thor, der med sin hammer og torden gør klar til kamp.

Denne scene er noget, som filmelskere kan se frem til. Selve skuddet er dog kun en test og ikke et egentligt stillbillede fra filmen, forklarer Fenar Ahmad til Ekstra Bladet.

- Det er et billede fra nogle testoptagelser, som vi har lavet med Midgårdsormen på Møn. Men det er rimelig sikkert, at scenen bliver en del af filmen, siger han og fortsætter:

- Lige nu er vi ved at teste, hvordan det billede bedst kan laves. Billedet skal laves en gang til. Det billede kommer ikke i den endelige film, men det er et billede, der bliver lavet.

Der er også en helt særlig årsag til, at dette specifikke billede ikke kommer til at indgå i filmen.

Roland Møller skal spille den karakteristiske lyngud Thor. Men det er dog ikke ham, der florerer på billedet.

- Roland var på arbejde i Canada på en spillefilm. Så fordi det var en test, brugte vi faktisk vores manuskriptforfatter som stand-in. Vi skulle bare bruge et menneske, så vi kunne arbejde på størrelsesforskellen.

Roland Møller medvirkede også i Fenar Ahmads 'Underverden'. Men noget tyder på, at han kommer til at spille en større rolle i 'Valhalla'. Foto: Jeff Lewis
Roland Møller medvirkede også i Fenar Ahmads 'Underverden'. Men noget tyder på, at han kommer til at spille en større rolle i 'Valhalla'. Foto: Jeff Lewis

Eventyr på højt niveau
Filmoptagelserne er endnu ikke gået i gang, men Fenar Ahmad forventer, at de begynder at skyde scenerne til sommer. Her kommer blandt andet Norge og de golde bjerge til at danne ramme for filmen. Visuelt giver det den populære instruktører en masse muligheder.

Derfor har han også høje forhåbninger og forventninger til filmen.

- Det er en film, der går ned i den nordiske mytologi og går på eventyr med et højt niveau. Vi vil rigtig gerne lave en fed eventyrfilm - en kæmpe stor dansk film med kant, nordiske guder og et spændende plot. Processen går rigtig godt, siger han begejstret.

Thor bliver blandt andet omdrejningspunktet i filmen, men karakterer som Tjalfe og Loke bliver også essentielle for fortællingen. Ligesom man kender fra de gamle danske tegneserier.

Fenar Ahmad vil dog ikke løfte sløret for, hvornår vi kan forvente at se Midgårdsormens raseri på det store lærred.

- Det kan jeg ikke sige noget om endnu.

Den danske instruktør deler flittigt opslag på sin private Instagram-konto, og han opfordrer alle til at følge med, hvis man kan lide at få et indblik i, hvad der foregår bag kulisserne.

1 af 2 Den legendariske kamp mellem Thor og Midgårdsormen. Foto: Kasper Tuxen
2 af 2 Fenar Ahmad er én af Danmarks mest interessante og talentfulde instruktører. Det viste han for alvor med filmen 'Underverden'. Foto Lars Krabbe
5 kommentarer
Vis kommentarer