Voldsom trailer: Trier slipper blodtørstig morder løs

Den tidligere guldpalmevinder Lars von Trier er igen med på filmfestival i Cannes med filmen 'The House That Jack Built'. Nu er den chokerende trailer til filmen landet. SE DEN HER

Se den bloddryppende trailer her. ADVARSEL: Voldsomme billeder

Det er fem år siden, at den kontroversielle instruktør Lars von Trier sidst havde premiere på en film, som han havde instrueret. Det var den ekstremt seksuelle og grafiske 'Nymphomaniac', der fik mange til at klappe i hænderne - og endnu flere til at gispe.

Nu er traileren til Triers seneste film landet, og meget tyder på, at denne også kommer til at vække opmærksomhed.

Filmen, som har titlen 'The House That Jack Built', er en historie om den intelligente Jack, som man følger over en periode på 12 år. I den periode ser man Jacks udvikling som seriemorder, og de mord, som han selv beskriver som kunstværker.

Se traileren til filmen øverst - og nej, den er ikke for sarte sjæle

Trier i Cannes
'The House That Jack Built' er udvalgt til at deltage i filmfestivalen i Cannes, der netop nu er i gang, uden for hovedkonkurrencen.

Da de 18 deltagende film blev udtaget til selve konkurrencen for nylig, var von Triers film ikke iblandt dem. Men nu kommer filmen altså alligevel med på filmfestivalen, blot uden for selve hovedkonkurrencen.

Lars von Trier er både et berygtet og anerkendt navn ved filmfestivalen i Cannes.

I 2000 vandt han den prestigefulde Guldpalmen i Cannes for filmen "Dancer In the Dark".

Han har også været udtaget til festivalen med blandt andet 'Forbrydelsens Element' (1984), 'Europa' (1991), 'Breaking the Waves' (1996), 'Idioterne' (1998), 'Dogville' (2003), 'Manderlay' (2005), 'Antichrist' (2009) og 'Melancholia' (2011).

I 2011 ragede han dog uklar med festivalens ledelse, da han ved et pressemøde i Cannes - i forbindelse med filmen 'Melancholia' - kom med en række kontroversielle udtalelser, hvor han blandt andet udtrykte forståelse for Adolf Hitler.

Det betød, at han en overgang ikke var velkommen ved festivalen.

Lars von Trier sagde senere, at hans udtalelse var et forsøg på at være humoristisk, og at han fortrød, at han havde sagt det.

'The House That Jack Built' får dansk premiere i efteråret 2018.

51 kommentarer
Vis kommentarer