Louise og Ronni fra 7.9.13. Sådan klarer man en hverdag med fem børn

Efter fire år er parret fra Humlebæk stadig dybt forelskede - på trods af en hverdag med masser af børn

Louise og Ronni har tilsammen fem børn, men har stadig overskud til hinanden. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Louise og Ronni har tilsammen fem børn, men har stadig overskud til hinanden. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Det kræver en masse lister, en synkroniseret kalender, indkøb hver eneste dag og masser af overskud at køre en hverdag med fem børn. Især hvis man også skal forsøge at bevare gnisten og kærligheden i forholdet.

Men hvad mange andre helt sikkert vil opfatte som en alt for stor mundfuld, tager Louise og Ronni Miles-Bebber med ophøjet ro.

Derfor har de valgt at medvirke i DR1's nye ægteskabsføljeton 7.9.13, hvor tv-seere de næste mange år vil følge fem par, der blev gift i 2013.

- Det er da skønt at få rystet op i den daglige trummerum - og vise andre familier, at det altså godt kan lade sig gøre at blive ved med at være forelskede, selv om der er meget at se til, siger 40-årige Louise, da Ekstra Bladet møder hende og ægtemanden Ronni, der er 32.

Meget forelskede
Og de er tydeligvis særdeles forelskede på trods af, at de nu har været sammen over fire år. Ronni kigger konstant og beundrende på sin kone, når hun taler - hvilket ikke er så lidt, og hun forsøger at holde samtalen fokuseret, men kan ikke helt lade være med at fnise, når hun møder hans blik.

Louise og Ronni mødte hinanden, da Ronni, der spiller trækbasun, blev ansat i Det Kongelige Kapel, hvor Louise spiller violin. De blev hurtigt nære venner, som delte alle hemmeligheder - også de mindre flatterende. Ingen af dem tænkte i starten, at de skulle være et par.

- Altså. Jeg var blevet skilt efter syv års ægteskab og stod der med fire børn, som jeg efterfølgende havde været alene med i tre år. Det var sindssygt hårdt. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg kunne finde en, som kunne rumme alt det, siger Louise.

- Jeg havde heller ikke set den komme. Jeg levede det vilde singleliv på det tidspunkt og boede i en lille etværelses i Nordvest, lyder det fra Ronni.

- Og der var virkelig rodet, afbryder Louise og griner.

- Åh. Så slemt var det vel ikke ikke. Men altså. Jeg så det ikke lige for mig, at jeg skulle blive bonusfar til fire og have en baby inden for fire år. Men det gik op for mig, at jeg var faldet for Louise, da hun var ude at drikke kaffe med en anden mand, og jeg blev enormt jaloux, siger Ronni.

Kort tid efter skulle Louise og Ronni på turné med Det Kongelige Kapel, og da truppen gjorde holdt på en bar, skete det endelig.

- Vi kyssede hinanden. Og så spurgte Ronni: Skal vi så være kærester nu?. Det var så sødt. Så det blev vi. Og med det samme føltes det, som om vi aldrig har været andet, siger Louise.

Svær madpakke
Det kom ikke som et chok for Ronni, at Louise var mor til Enzo, Oscar, Amos og Alfa. Fordi parret havde været venner, før de blev kærester, havde han mødt børnene masser af gange. Og de tog det meget naturligt, at han efter kort tid blev en del af deres hverdag.

- Det er da fedt, at der slet ikke har været problemer på den front. De har taget imod mig som en ekstra far, og det er også sådan, jeg føler det. Dog fik Ronni sig noget af et chok, da han første gang tog ansvaret for madpakkerne.

- Ja, den var ikke nem. Jeg stod bare og kiggede på de der 16 stykker rugbrød, og anede ikke hvor jeg skulle begynde. Louise går jo meget ind for, at det skal være en fed oplevelse at åbne sin madpakke, så der bliver taget hensyn til alle individuelle behov. Og da alle børnene kan lide noget forskelligt, var det noget af et puslespil at sætte sig ind i, siger Ronni.

Par med overskud
Parret har også fået datteren Ibi, der i dag er halvandet år gammel.

- Hun er vores lille guldklump. Lægerne troede, der var noget galt med fosteret, da jeg var gravid, så vi blev rådet til at få en abort. Men vi holdt ud, og heldigvis viste det sig, at hun er sund og rask. Så seriøst. Om hun så holder os vågne flere nætter i træk, så kan vi ikke blive irriterede på hende, siger Louise.

Der er meget at se til i huset i Humlebæk, hvor familien bor. Børnene skal skiftevis køres til rytmik, fodbold og andre fritidsaktiviteter, så tiden er knap.

-Hvordan er det så, at I får overskud til hinanden i det her?

- For det første er vi meget konsekvente med sengetider. Børnene skal for eksempel være i seng kl. 20. Så når det praktiske er ordnet, har vi stadig tid, der er vores. Og selv om vi er trætte efter en lang dag, så tager vi os sammen over for hinanden. Ser en film, drikker et glas rødvin og får talt sammen. Vi går også altid i seng på samme tid, uanset om den anden kommer sent hjem, siger Ronni.

- Altså. Vi elsker jo også tiden med børnene, men vi sætter meget pris på, at vi lige har 20 minutter, hvor vi kan få vendt nogle ting. For eksempel på køreturen herind for at møde dig, supplerer Louise.

- Skændes I aldrig?

- Selvfølgelig forekommer der skænderier imellem os, men det er heldigvis sjældent. Det, vi kan komme op at skændes over, kan være, hvis vi begge er trætte og måske har lidt kortere lunte end normalt. Men vi har jo øvet os i at skændes, så vi ved, hvordan man hurtigt kommer ud af et godt skænderi. Vi har en lidt uskreven regel om, at vi skiftes til at give os, fortsætter hun.

Perfekte eksmand
For at det ikke skal være løgn, så fungerer forholdet til eksmanden Klaus, der er far til de fire ældste børn også upåklageligt. Han kommer tit i parrets hjem i Humlebæk og spiser med, de holder alle jul og kan også finde på at tage på ferie sammen.

- Jeg plejer at sige, at Louise har den 'perfekte eksmand'. Og den måde, vi får det til at fungere på, tror jeg, mange kunne lære af. Godt nok syntes jeg i starten, at det var rimelig mærkeligt, Louise og Klaus talte sammen flere gange om dagen. Men det gik hurtigt op for mig, at de jo bare fokuserede på, at børnene skulle have det godt, siger Ronni, der derimod ikke har det perfekte forhold til sin egen familie.

- Jeg tror ikke, de forstår, at jeg aldrig har været mere lykkelig, end jeg er nu. I deres hoveder er der kun en måde at gøre tingene på. Man får et godt arbejde, møder en pige, bliver forlovet og køber et hus. Måske er det for meget for dem at få fire bonusbørn oveni, og at 'pigen' har haft et liv før mig, siger han og fortsætter:

- Så jeg taler faktisk ikke med min far og min bror - og sjældent med min mor. Det er ærgeligt, men hvis de ikke vil mig og mit liv, kan jeg jo ikke tvinge dem, siger Ronni.

1 af 3 Parret blev gift i efteråret og er stadig som nyforelskede. (Foto: Klavs Bo Christensen)
2 af 3 Ronni og Louise har fem børn tilsammen. (Privatfoto)
3 af 3 Louise og Ronni har tilsammen fem børn, men har stadig overskud til hinanden. (Foto: Klavs Bo Christensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer