DR om 'Gift ved første blik': Missionen er lykkedes

DR mener, at programmerne 'Gift ved første blik' er en succes, selvom alle parrene nu er gået fra hinanden

Jonas og Lykke gik fra hinanden kort efter TV-optagelserne stoppede. (Foto: DR)
Jonas og Lykke gik fra hinanden kort efter TV-optagelserne stoppede. (Foto: DR)

Ikke overraskende for de fleste seere af sæson et af 'Gift ved første blik' fungerede det aldrig rigtigt for Martin og Mette. Jonas og Lykke gav forholdet et helhjertet forsøg, men måtte også kaste håndklædet i ringen kort tid efter, at optagelserne var stoppet. Og nu - efter ca. ti måneder er Simon og Mie også gået fra hinanden.

Alligevel er DR gået i gang med en ny omgang af det populære TV-koncept, hvor to mennesker møder hinanden for første gang, når de står ansigt til ansigt og skal sige 'ja' på rådhuset. Derefter skal de på en måned prøve på at få sommerfuglene i maven forvandlet til albatroser. Det er en antropolog, en parterapeut, en sexolog og en præst, der står for at matche de kærlighedshungrende singler.

Se også: Martin fra 'Gift ved første blik' til nye deltagere: Tænk jer om

De nye 'Gift ved første blik' programmer bliver sendt til efteråret og vil denne gang blive sendt på hovedkanalen DR1, fordi de var en seermæssig kæmpesucces.

- Nu er alle parrene gået fra hinanden. Synes du, man kan kalde konceptet i 'Gift ved første blik' en succes?

- Ja. Missionen har været at sætte fokus på vores værdier i forhold til det med kærlighed, parforhold, og hvordan vi finder en partner. Tanken har været at eksperimentere og udforske de idealer, vi har, og det synes jeg er lykkedes. Samtidigt vidner den massive debat, der opstod i kølvandet på programmerne, om en stor interesse for at diskutere parforhold og kærlighed på en ny måde, og det var netop en del af missionen, siger kanalchef på DR1 Pil Gundelach Brandstrup.

Se også: Sådan gik det Lykke og Jonas fra 'Gift ved første blik'Se også: Sådan gik det Simon og Mie fra 'Gift ved første blik'Se også: Sådan gik det Martin og Mette fra 'Gift ved første blik'

- Men forholdene holdt jo ikke. Var de matchet godt nok?

- Parrene blev sat sammen ud fra, hvordan det perfekte match kunne se ud baseret på en videnskabelig tankegang. Så er det jo et spørgsmål om, om kemien er der. Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at der ikke er kommet varige forhold ud af det. Men jeg håber, at de deltagere, der har været med, er blevet klogere på sig selv, og på hvad de ønsker i et parforhold. Og at de har fået en god oplevelse med videre i livet.

- Laver I noget om i forhold til den nye sæson?

- Ja, ideen er at gøre eksperimentet større og bredere denne gang. Det gør vi ved at søge efter deltagere med større geografisk og aldersmæssig spredning. Så vi ser frem til endnu engang at eksperimentere med at få parret nogle af de 1,5 millioner singler, der findes i Danmark – og give danskerne en mulighed for at tage del i snakken om det med parforhold af i dag, og hvordan man i det hele taget finder kærligheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer