Berømt maleri fra kendt tv-serie solgt

Danskerne kender det fra DR1 og TV2. Nu er et maleri fra en britisk tv-serie er blevet solgt for 126.000 danske kroner

'The Fallen Madonna with the big Boobies' er blevet solgt for, hvad der svarer til 126.000 danske kroner. Foto: East Bristol Auctions
'The Fallen Madonna with the big Boobies' er blevet solgt for, hvad der svarer til 126.000 danske kroner. Foto: East Bristol Auctions

En elsket rekvisit fra den britiske komedieserie ''Allo 'Allo' er lørdag blevet solgt for 15.000 pund svarende til 126.000 danske kroner. Det skriver BBC.

Maleriet, som oversat til dansk hedder 'Den faldne madonna med de store babser', bliver i serien forsøgt stjålet af nazisterne under Anden Verdenskrig. Serien foregår i Nouvion i det nordlige Frankrig, hvori maleriet af den topløse madonna anses for at være en lokal kunstskat.

Vender 'hjem'
På en måde vender maleriet hjem, da det er en lokal mand fra netop den nordfranske by, som har punget ud for at få fat i rekvisitten, fortæller en auktionarius fra East Bristol Auction House Andy Stowe til BBC.

- Jeg er overvældet over den store interesse.

- Og 15.000 pund for en tv-rekvisit er bare fantastisk, siger han.

Det er den fiktive kunstner 'van Klomp', som i ''Allo 'Allo' står bag penselstrøgene. Billedet forestiller en topløs kvinde i rødt tøj med opsat hår og et bjerglandskab i baggrunden.

Billedet blev solgt tilbage i 2007, hvor en privat person lagde 4000 pund - omkring 33.500 danske kroner - for den topløse madonna.

BBC-serien blev indspillet fra 1982 til 1992. Den udkom og blev genudsendt flere gange på både DR1 og TV2.

49 kommentarer
Vis kommentarer