Blachman får millioner på TV2: Jeg gør det ikke for pengenes skyld

Thomas Blachman tager sig godt betalt, men han er aldrig grådig, fastslår produktionsselskabet bag underholdningsprogrammet

Efter det blev annonceret, at X Factor skulle rykke til TV2 spurgte Ekstra Bladet Blachman, hvad han egentlig er værd

Han er med sine krasse kommentarer nærmest blevet synonym med 'X Factor'.

Derfor har Thomas Blachman også stået i en formidabel forhandlingsposition, da det skulle besluttes, om den skaldede dommer og superprovokatør skulle følge underholdningssuccesen fra DR og over til TV2, hvilket blev offentliggjort onsdag morgen.

Ekstra Bladet har talt med en række kilder fra det danske tv-produktionsmiljø. Uafhængigt af hinanden har de vurderet, at en mand, der som Blachman udgør selve programmet, i den netop afsluttede sæson på DR blev aflønnet med omkring to mio. kroner.

Hans kommende kontrakt med TV2 bliver næppe dårligere, vurderer Ekstra Bladets kilder.

Remee, Blachman og Sanne Salomonsen udgjorde DR's sidste dommertrio. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Historisk 'X Factor'-ændring: Nu kan du være med uden at synge

Ikke drevet af penge
Det er produktionsselskabet BLU, der har produceret 'X Factor' for DR, og som også kommer til at levere programmet til TV2. BLU's direktør, Anne Brostrøm Storgaard, erkender da også, at Thomas Blachman ikke er en billig mand at hyre.

– Thomas får en god løn for sit arbejde på 'X Factor', og det manglede bare. Men Thomas er aldrig grådig, og det er ikke pengene, der har været afgørende i forbindelse med forhandlingerne med TV2, forklarer hun.

Blachman har forhandlet sin løn direkte med BLU, som så selv forhandler med TV2.

– Der er slet ingen tvivl om, at det er Thomas' kæmpestore passion for arbejdet med de unge musiktalenter på 'X Factor' og et oprigtigt ønske om at være i nærkontakt med danskerne, som har været udslagsgivende.

– Han er ikke drevet af penge, men af sin mission om at røre danskerne. Det er måske en del af hemmeligheden bag hans store popularitet, vurderer Anne Brostrøm Storgaard.

Thomas Blachman omgivet af årets dommerkolleger Remee og Sanne Salomonsen. Foto: Mogens Flindt
Thomas Blachman omgivet af årets dommerkolleger Remee og Sanne Salomonsen. Foto: Mogens Flindt

Film, tv & radio Blachman-interview afbrudt: Du bruger listepikken

Gør det for børnene
Thomas Blachman selv er en travl mand, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

– Jeg har ikke så meget at sige andet end, at det kan godt være, regeringen vil lukke ned for Danmarks Radio, men de skal ikke få held med at lukke munden på mig.

– Hvad har det kostet TV2 at få dig med over til dem?

– Det har ikke noget med sagen at gøre.

– Men det er jo alligevel altid interessant, hvad sådan en som dig koster?

– Jeg gør ikke det her for pengenes skyld. Det kan jeg godt love dig for. Jeg gør det for mine børns skyld og for Danmarks skyld.

– Vi må ærlig talt alle gøre, hvad vi kan, siger Blachman.

Hos TV2 er man heller ikke villig til at oplyse, hvor meget en af Danmarks formodentlig helt dyre tv-drenge tager for endnu en tur i 'X Factor'-manegen.

- Hvor meget koster det, at få sådan en som Blachman over på sin tv-kanal. Han er vel ikke helt billig med 11 års erfaring i bagagen?

- Vi kommenterer af princip ikke på folks lønninger eller ansættelsesforhold, så det kan jeg ikke svare på, siger programmets redaktør Dorte Borregaard til Ekstra Bladet.

Place on Earth fik ifølge dr.dk lov til at drikke smagfuld champagne med Remee efter sejren. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio DR afslører: Sådan stemte danskerne til 'X Factor'

 

71 kommentarer
Vis kommentarer