Blachman har mistet sin veninde: - Hun var en af de største

Hun har været et menneske, som jeg føler så mig og kunne grine sammen med mig, siger 'X Factor'-dommeren

Den danske DJ og forfatter Maria Gerhardt tabte i denne uge en flere år lang kamp mod kræften, og hun var ikke bare en talentfuld forfatter og en glimrende DJ. Hun var også Thomas Blachmans veninde og trofaste støtte, når der skulle udvælges sange til hans deltagere i 'X Factor'.

Han valgte derfor at hylde hende i fredagens liveshow, hvor han dedikerede Chilis optræden med Lana Del Reys 'Video games' til sin veninde.

- Maria har hjulpet mig i de sidste otte år ved at spille tusindvis af sange for mig, fordi hun i den grad har haft fingeren på pulsen. Og så har jeg bare ligget på en sofa og sagt arh det er lidt for arh, og så lige pludselig er den der, og så bliver man så glad.

- Vi bruger jo 20 timer for at finde én sang, så det er et stykke ekstremt håndværk. Den første sang, hun nogensinde spillede for mig, var Lana Del Rey, og vi har i 10 år ikke kunne finde en sangerinde, der kunne forløse den, fortalte han med henvisning til, at det nu endelig var sket i form af det unge sangspire Chili.

Maria Gerhardt alias DJ Djuna Barnes blev 39 år. Foto: Jacob Ehrbahn
Maria Gerhardt alias DJ Djuna Barnes blev 39 år. Foto: Jacob Ehrbahn
 

- Jeg sidder ikke ofte og udleverer mit privatliv, men jeg måtte i denne her sammenhæng nævne hende, fordi jeg ville nævne hende som en af vores tids store kunstnere. Et meget usnobbet menneske, der derfor også gad hjælpe mig med 'X Factor'-ting, fordi hun kunne rumme alt. Hun har været i mange miljøer og er et meget ikonisk begavet menneske og en ånd i tiden, som vil fortsætte med at vokse, sagde han.

Thomas Blachman plejer at sætte andre folk på plads. Om det så er meddommere, deltagere eller undervisningsministeren. Men i tilfældet med Maria Gerhardt var det ofte lige omvendt, fortæller han.

- Hun har været et menneske, som jeg føler så mig og kunne grine sammen med mig. Hun kunne give mig en opsang og kunne justere på nogle ting. Hun hvilede så meget i sig selv og kom med så meget - også kærlighed. Så et stort menneske, helt sikkert.

Thomas Blachman har som den eneste dommer to deltagere med i semifinalen, der afvikles næste fredag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen