Det så du ikke på tv: ’Robinson’-snyderne var på vildt eventyr

De har brudt de vigtigste regler i 'Robinson Ekspeditionen', men fortryder ikke. Det fortæller Michael Backer og Mathias Lynge i et langt Facebook-opslag, hvor de detaljeret beskriver deres oplevelser på den ikke så øde ø

Michael Backer og Mathias Lynge med værten Jakob Kjeldbjerg. Foto: TV3
Michael Backer og Mathias Lynge med værten Jakob Kjeldbjerg. Foto: TV3

Hvis man er træt af livet i ’Robinson Ekspeditionen’, hvad gør man så?

Man kan pakke sine ting og forlade programmet, eller man kan udnytte situationen, bryde reglerne og gå på opdagelse på den øde ø, der har vist sig ikke at være så øde endda.

I aftenens afsnit af overlevelsesprogrammet blev Mathias Lynge og Michael Backer smidt ud, fordi de havde besøgt en landsby på øen.

Se også: 'Robinson Ekspeditionen' ramt af ny skandale

Hvad man ikke ser i programmet er, at der er tale om en helt anden landsby end den, de oprindelig besøgte for to afsnit siden. Det afslører de to ’Robinson’-veteraner i et statement, de har sendt til Ekstra Bladet og siden lagt på Facebook.

- Vi takkede begge ja til udfordringen, eventyret og ikke mindst action! Vi lever og ånder for konkurrencen, kampene, det fysiske element og hele fighter-delen af det, er dét, vi begge brænder for.

- Da hele rejsen så starter ud med, at produktionslokumsaftaler bliver afsløret, en masse uoverensstemmelser, at vi i høj grad mærker, at vi bare er objekter, der skal bruges til at få seere til deres tv-program. Så mister man helt ærligt gnisten. Det gider vi ikke at finde os i, skriver de i den fælles udtalelse.

Ekstra Bladet kunne 4. september afsløre de garvede veteraners 'springtur' til en nærliggende fiskerlandsby. Nu fortæller de om tur nummer to.
Ekstra Bladet kunne 4. september afsløre de garvede veteraners 'springtur' til en nærliggende fiskerlandsby. Nu fortæller de om tur nummer to.

Flere landsbyer
Hvad uoverensstemmelserne med produktionen gik ud på, ønsker de ikke at kommentere. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var der dog utilfredshed med, at de fem veteraner ikke blev aflønnet lige for at deltage i ekspeditionen.

I deres udtalelse anklager de også produktionen for kun at tænke i seertal ved ikke at lade Andreas Jensen, der blev smidt ud efter den første springtur til en nærliggende fiskerlandsby, komme tilbage i programmet.

Se også: Her er sandheden om 'Robinson'-skandalen

Men de afslører også interessante ting om tur nummer to. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det nemlig en ny landsby, de besøgte anden gang. Det bekræfter Michael Backer og Mathias Lynge i skrivelsen, hvor de understreger, at snyderiet og turen har været det hele værd.

- Vi tog lange bukser på, vores hættetrøjer, Robinson-sække på ryggen, caps og dét kamera, som produktionen har givet, som skal bruges som vores daglige ’videodagbog’. Det tænkte vi ville fungere hamrende godt som lygte på vores togt. For når det bliver mørkt ude på de små øer, så bliver der mørkt!

Michael Backer. Foto: TV3
Michael Backer. Foto: TV3

De fortæller, at de tog afsked med pigerne på holdet og drog ud på deres togt. De gik rundt i omkring en time, før de stødte på en lille mand med en lygte og en machete, som de gestikulerende bad om mad. Han bad dem følge med sig.

Se også: Alvorlig snyd i 'Robinson Ekspeditionen'

Blod på tænderne
Michael Backer og Mathias Lynge angiver selv, at de gik i omkring fire timer, før de så tegn på liv. Et svagt glimt af lys inde i junglen.

- Vi kom ind til en lille bitte by langt oppe i bjergene og blev mødt af små mennesker. Nærmest helt nøgne med blod på tænderne.

- De kiggede meget nysgerrigt på os og begyndte alle sammen at smile. Der kom en masse små børn løbende mod os, og de var fuldstændigt i chok. Hvad i alverden var vi for nogen, og hvad lavede de ’kæmpe’ hvide mænd i deres verden. Igen viste vi dem, at vi var sultne og hamrende tørstige. Vi blev trukket i armene og vist over til den eneste i deres by, der kunne tale engelsk. Hun præsenterede sig som ’Princess Benevidez’.

De to blege danskere blev, ifølge deres egen udlægning, ført ind i en hjemmebygget hytte, hvor et måltid blev tilberedt for dem. Samtidig fik de sultne ’Robinson’-deltagere cola.

De blev herefter ført til en tredje by, der havde en kiosk, hvor de fik købt forsyninger med hjælp fra Michael Backers søster.

- Vi fandt frem til, at man kunne sende penge fra Western Union, og at de så efter noget tid kunne tage til fastlandet og få pengene. Vi lånte byens eneste telefon og kontaktede Backers søster derhjemme, som via Backers konto kunne overføre penge til deres konto, så vi kunne give hende og hendes familie penge og samtidig betale for de ting, vi nu måtte finde i kiosken, fortæller de.

Se også: Holdkammerat om 'Robinson'-snyd: Vidste de løj

Samlet blev der ifølge Mathias og Backer handlet for 800 af lokal valuta, og de overførte 10.000, som tak – svarende til omkring 1.500 danske kroner.

- Vi krammede alle farvel. Vi takkede mange, mange gange og fortalte dem, hvor glade vi var for at have mødt dem. Og de var mindst ligeså glade for mødet, fortsætter de.

Værten Jakob Kjeldbjerg har mistet al respekt for sine to veteraner. Foto: Tariq Mikkel Khan
Værten Jakob Kjeldbjerg har mistet al respekt for sine to veteraner. Foto: Tariq Mikkel Khan

Fortryder ikke
Efter en lang og besværlig tur lykkedes det dem atter at finde tilbage til deres lejr i ’Robinson Ekspeditionen’.

- Trøjerne røg af, blev vredet så det løb med sved ud af dem. Vi begge var helt, helt færdige. Vi satte os ned, rodede i vores sække. Tog det første, vi fik fat på, en halv cola hver og en pose med én eller anden slags chokolade. Vi skålede og takkede hinanden for turen, skriver de.

Michael Backer og Mathias Lynge har ikke ønsket at uddybe turen over for Ekstra Bladet. Men i deres udtalelse lægger de ikke skjul på, at de har det fint med at have snydt.

- Vi fik vores kæmpe, kæmpe eventyr og en oplevelse, vi aldrig nogensinde vil glemme. Det kan godt være, at det ikke er opskriften i ’Robinson’. Nej, vi fulgte ikke reglerne, og vi overtrådt den usynlige grænse. Dette kunne være undgået, hvis der ikke havde været problemer med produktionen.

- Men dét, vi har fået med os i vores personlige rygsække, er noget, vi aldrig vil give afkald på, slutter de.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen