DR-boss med vild drøm: Vil fortsætte 'Krøniken'

Hvis det står til dramachefen i DR, Christian Rank, vil der blive lavet en efterfølger til den hyper-populære dramaserie

Den uhyre populære 'Krøniken' samlede danskerne. Nu drømmes der om en efterfølger. Foto: DR
Den uhyre populære 'Krøniken' samlede danskerne. Nu drømmes der om en efterfølger. Foto: DR

Til januar er det 16 år siden, at den danske dramaserie 'Krøniken' fik premiere på DR1. Frem til 2007 kunne man på skærmen følge Ida, Søs, Palle og Erik fra seriens start i 1949 og frem til 1973.

Da serien toppede, fulgte 2,7 millioner danskere med, og derfor er det måske ikke helt så overraskende, at man fra DR's side pønser på at lave mere.

– Jeg kunne godt lide, at hun var så tough, siger Pernille Højmark om rollen som 'TAXA’-Lotte. Her ses hun sammen med Pia Vieth. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix Danske kendte 'TAXA-Lotte': De unge piger ville adoptere mig

I et interview med Jyllands-Posten fortæller DR's dramachef, Christian Rank, således, at en fortsættelse af det historiske drama er hans fagligt største ambition.

- Jeg ved ikke, om jeg må sige det her til referat, men det er helt klart min drøm at fortsætte 'Krøniken', hvor den slipper. Ikke 'Krøniken' som serie, men den kæmpestore fortælling om, hvad indvandringen betød i Danmark fra 1970'erne og op til i dag. En fortælling set fra de første tyrkiske gæstearbejdere, men i lige så høj grad fortalt gennem Bjarne, der boede i Ishøj Landsby. For hvad betød det for ham at bo et sted, hvor der pludselig var kilometerhøje huse omkring ham, og ingen talte hans sprog. Den kæmpestore historie – den SKAL vi fortælle, siger dramachefen.

Ja, der er grund til jubel. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Kæmpegevinst: Dansk skuespillerpar sælger liebhavervilla

Direkte adspurgt om han er stålsat på en 'Krøniken 2.0' – nu om indvandring, lyder svaret:

- At fortælle en medrivende historie om et af de vigtigste temaer i det danske samfund – nemlig betydningen af indvandringen fra 1970 til nu – står meget højt på min ønskeliste over serier, jeg ønsker, at DR Drama skal lave, siger Christian Rank og bekræfter efterfølgende, at det nok er allerøverst på listen.

I 'Minkavlerne' spiller Frank Hvam (th.) Anna Stokholms far. - Han er en gave at spille sammen med, siger hun. Foto: Per Arnesen/TV2 Danske kendte Vidunderligt at have Frank Hvam som far

Ifølge Christian Rank er det DR's vigtigste opgave som public service-organ, at man hjælper danskerne med at lære hinanden og os selv bedre at kende, og derfor passer en fortsættelse af det historiske drama fint ind.

Det er endnu ikke på tegnebrættet, men hvis chefen for drama på DR har noget at skulle have sagt, kunne den meget vel være på vej.

143 kommentarer
Vis kommentarer