DR lancerer helt ny digital tjeneste

DR har digitaliseret de gamle programoversigter helt tilbage fra 1925

Nu kan alle kigge i gamle programoversigter. Her er det legendariske Gunnar 'Nu' Hansen, der er i gang med at sende. Foto: DR
Nu kan alle kigge i gamle programoversigter. Her er det legendariske Gunnar 'Nu' Hansen, der er i gang med at sende. Foto: DR

Se også: DR bryder tradition: Sender udenlandsk julekalender for børn

Hvis du hidtil har ligget søvnløs og grublet over, hvad der mon blev vist i fjernsynet eller sendt i radioen, da du blev født, er hjælpen nu nær.

DR har nemlig fået digitaliseret sine gamle programoversigter fra starten i 1925 og frem til 1984, og fremover kan alle tilgå dem via:

dr.dk/gamleprogramoversigter

Udover at blive klogere på, hvad DR sendte, kan man også lave plakater og postkort med sendeplaner, hvis man for eksempel vil overraske familie og venner på fødselsdagsdagen, bryllupsdagen eller en anden betydningsfuld dato.

Plakaterne og postkortene kan printes ud, gemmes som pdf og billeder.

Se også: Seerne sætter DR på plads: Alt for mange genudsendelser

Genudsendelser
Programoversigterne giver blandt meget andet et billede af, hvad DR sendte i de første år efter starten i 1925, og hvad DR sendte under Anden Verdenskrig.

Man kan for eksempel også blive klogere på, hvad fjernsynet sendte lige efter starten den 2. oktober 1951, hvad P3 bød på efter starten i 1960’erne, eller hvordan en typisk tv-aften så ud i monopolets tid i 1970’erne.

Og skulle man have lyst til at se, hvordan genudsendelserne har udviklet sig gennem årene, er muligheden nu også endelig kommet.

- Programoversigterne har ligget i DR i papirudgaver gennem alle årene, og derfor var det tidligere et stort arbejde at finde oplysninger, når fagfolk eller private har spurgt. Som en del af at DR fik penge til at digitalisere sine arkiver, er alle papir-programoversigterne nu også blevet lagt på nettet, og jeg tror, at mange flere kan få fornøjelse af dem på den måde, siger informationsspecialist Louise Broch fra DR Arkiv og Proces.

Sjove oplysninger
Hun er overbevist om, at mange af DRs lyttere og seere kan få sjove og informative oplysninger ud af det, for de gamle programoversigter er ret detaljerede, og også medarbejderne i DR har stor gavn af, at alle oplysningerne nu findes som søgbare dokumenter.

- Nogle vil måske undre sig over, at man kun kan søge frem til 1984 i første omgang. Men det skyldes, at DR fik elektroniske databaser fra det år, og at programoversigter efter 1984 derfor fandtes digitalt i forvejen, siger Louise Broch.

Se også: Se tallene: DR er 82% genudsendelse

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen