DR's underholdningschef afviser: Nyt program er ikke en 'X Factor'-kopi

DR har netop annonceret det program, der skal afløse 'X Factor'. DR's underholdningschef afviser, at det nye program skulle være en kopi af forgængeren

En ting, de to programmer har til fælles, er Sanne Salomonsen, der skal være mentor i det nye program. Foto: Mogens Flindt
En ting, de to programmer har til fælles, er Sanne Salomonsen, der skal være mentor i det nye program. Foto: Mogens Flindt

Efter det kom frem, at 'X Factor' fremover skal sendes på TV 2, har det været uvist, hvad der fremover skal samle familien Danmark fredag efter fredag på DR.

Nu har DR endelig afsløret hvilket program, der skal løfte den tunge 'X Factor'-arv.

'LIVE! - Danmarks næste live-artist' er navnet, og programmet er - som navnet indikerer - en musikkonkurrence, der skal finde Danmarks nye store livemusiker.

Med hjælp fra to rutinerede danske musikere skal deltagerne kæmpe om sejren. Den ene af de to mentorer er den tidligere 'X Factor'-dommer Sanne Salomonsen.

Film, tv & radio - 7. apr. 2018 - kl. 12:55 Sanne efter frækt rygte: Dejligt at se Thomas Helmig

Det er op til de spirende stjerner at kæmpe om seernes gunst, da det udelukkende er op til seerne at bestemme, hvem der skal sendes hjem. Og som i 'X Factor' bliver deltagerne bedømt af en fast dommer samt en gæstedommer.

Et helt andet setup
Underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, afviser, at programmet skulle være en tro kopi af 'X Factor'.

- Det, som der bliver talt om, og det, der bliver langt vægt på i programmet, er helt anderledes. Når du er en liveartist, skal du fange publikum inden for de første 30 sekunder, og lige præcis det med de 30 sekunder kommer til at fylde en rigtig stor del i programmet, forklarer han over for Ekstra Bladet.

Jan Lagermand Lundme slår fast, at det nye program handler om at optræde live - noget, som også fyldte en betydelig del af udsendelserne i 'X Factor'.

- Det, man kigger efter, det, man taler om i programmet, hele scenografien, og den måde, som alt bliver lavet i programmet - det får en hel anden feeling. Men det er klart, at det jo er et musikprogram, så selvfølgelig er der ligheder, og det er der ikke noget galt i. Det er musik og sang, og det fungerer super godt fredag aften.

- 'X Factor' er jo også ret live-agtigt inde i studiet, så det lyder som om, at der er ret mange ligheder mellem programmerne?

- Men som jeg siger til dig, så er det et live-program og det handler om mennesker, der skal optræde. Og hele feelingen omkring setuppet bliver noget helt andet.

- Hvad er det for en feeling, der bliver anderledes?

- Jamen for eksempel. Hvis man skal finde en ny live-artist, så man kunne godt forestille sig, at studiet bliver mere som en slags koncert. Altså hvis hele setuppet bliver mere en koncert end det bliver en dommers værk.

- Okay, så bliver det optaget i et helt andet studie og med flere publikummer?

- Næh, det er det samme studie, men det er bare et anderledes setup.

- Så kommer der flere mennesker ind, eller hvordan anderledes?

- Nej, der kommer ikke flere ind. Eller, det kan godt, være, at der gør det. Så langt er vi slet ikke. Det, der adskiller programmerne, er, at det er et dansk udviklet format. Vi er i fuld gang med at udvikle på det, så 100 procent hvordan det ender, kan jeg ikke sige. Men det er klart, at når man leder efter en ny live-artist til at gå ud på de danske scener, så vil man jo gerne have en scenografi, som minder om den scene, de skal ud på, lyder det fra underholdningschefen.

Om 'LIVE! - Danmarks næste live-artist' kan leve op til forgængeren vil vise sig i efteråret, når programmet bliver sendt.

Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio - 6. apr. 2018 - kl. 19:54 Det glade vanvid: Da Treo gik amok på 'X Factor'

23 kommentarer
Vis kommentarer