Efter racistisk kommentar: Kultserie stopper

Alle tager nu afstand fra serien 'Roseanne's store stjerne

Et racistisk 'tweet' blev enden på den legendariske kult-serie. Få sagen på et minut! Video: AP

Av, av, av. Kultserien 'Roseanne' er endegyldigt fortid.

Det står klart, efter ABC i dag annoncerede, at man dropper den ellers så populære serie, der fik sin premiere helt tilbage i 1988, hvor den løb over skærmen indtil 1997.

Den populære sitcom blev i marts genoplivet med stor succes efter en pause på 21 år, og man nåede at vise alle de ni afsnit, der var produceret. Men det stopper altså også her. Det sker efter seriens hovedperson, Roseanne Barr, i et tweet langede ud efter Barack Obamas tidligere rådgiver Valerie Jarrett. Og på den værst tænkelige måde.

- Det muslimske broderskab og 'Abernes Planet' har fået en baby = vj, skrev 65-årige Roseanne Barr med henvisning til Valerie Jarretts initialer.

Stjernerne i hitserien 'Roseanne'. Foto: All Over Press
Stjernerne i hitserien 'Roseanne'. Foto: All Over Press

Skuespilleren John Goodman til Golden Globe Award i januar. Foto: Jordan Strauss/AP Intl. kendte Superstjerne afslører: Jeg troede jeg narrede folk

Det kontroversielle tweet blev sendt som svar på et andet tweet, der beskyldte Jarrett for at dække over ulovligheder begået af Obama-administrationen og får nu konsekvenser.

- Roseannes tweet er afskyeligt, frastødende og uforeneligt med vores værdier, og vi har derfor besluttet at droppe serien, lyder det i en udtalelse fra præsidenten for ABC Entertainment, Channing Dungey, ifølge USA Today.

John Goodman og Roseanne Barr i tv-serien 'Roseanne'. Foto: Topfoto/polfoto TV Anerkendt tv-serie fra 90'erne vender tilbage

Angrebet fra flere sider
Roseanne Barr har siden slettet sit tweet og kaldt det 'en dårlig joke'. Hun har tillige undskyldt, hvor hun kalder sin joke for 'dårlig smag'.

Valerie Jarrett i rollen som seniorrådgiver for Barack Obama, da han var USA's præsident. Foto: All Over Press
Valerie Jarrett i rollen som seniorrådgiver for Barack Obama, da han var USA's præsident. Foto: All Over Press

Men det er altså ikke nok. Flere af Roseannes medskuespillere har været ude og kraftigt fordømme hendes tweet. Blandt dem Sara Gilbert, som skriver.

- Roseannes nylige kommentar om Valerie Jarrett, og så mange andre, er afskyelig og stemmer ikke overens med, hvad resten af holdet mener, eller nogen anden associeret med serien, tweeter hun og runder af.

- Jeg er skuffet over hendes handlinger. For at sige det mildt.

Roseanne Barr, som hun ser ud i dag. Foto: All Over Press
Roseanne Barr, som hun ser ud i dag. Foto: All Over Press

Også seriens manuskriptforfatter tager afstand fra programmets stjerne.

- Jeg skrev den originale 'Roseanne', hvor vi plejede at tage afstand fra naivisme, racisme og homofobi. Jeg får kvalme, når jeg ser, hvordan hun er endt.

Den populære serie får derfor en uheldig afslutning.

260 kommentarer
Vis kommentarer