Eksperiment: Så mange reagerer på åbenlyst cykeltyveri ved højlys dag

Cykeltyveri er ulovligt, men hvor mange ville egentlig gribe ind, når de ser åbenlyst cykeltyveri? Se mere i klippet her

Se hvor mange der bremser op her (Video: Discovery Networks)

I Danmark stjæles der en cykel hvert syvende minut døgnet rundt, og på trods af diverse gode råd og foranstaltninger mod cykeltyveri, har tyvene mere eller mindre frit spil.

Det kan Kanal 5 afsløre i programmet 'Hælerjagt', hvor vært Sverre Quist i seks udsendelser kigger nærmere på indbrud og tyverier i Danmark, og konfronterer både hæler og stjæler.

I første udsendelse, der vises på Kanal 5 onsdag den 2. marts, sættes der fokus på cykeltyverier. Blandt andet viser en professionel cykeltyv hvor nemt det er at stjæle cykler ved højlys dag foran den ellers kraftigt befærdede Nørreport station i København.

Men hvor mange vil egentlig bryde ind, hvis de så et cykeltyveri på åben gade? Se mere i klippet oven for

Stjæler værtens cykel på 18 sekunder

- Mod sådan en som mig, der kan du ikke gøre en skid, fortæller den erfarne cykeltyv, som viser hvordan han kan bryde alle slags låse op på få minutter - selv de dyre af slagsen, som forsikringsselskaberne anbefaler.

Sverre Quist udfordrer derfor tyven til at stjæle hans egen cykel, som han mener er godt sikret med en stærk lås, der er låst til et cykelstativ.

18 sekunder senere kan han dog trække af sted med en ulåst cykel for øjnene af den måbende vært.

Se hvor let det er for tyven, at stjæle en cykel her (Video: Discovery Networks)

Første afsnit af 'Hælerjagt' sendes på Kanal 5 onsdag den 2. marts klokken 21.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere