Anklages for sexchikane over tre årtier: Hollywoods mest magtfulde fyret fra sit eget selskab

Weinstein er fyret med øjeblikkelig virkning efter nye oplysninger i sag om sexchikane, oplyser bestyrelsen

Harvey Weinstein gjorde tilsyneladende alt for at virke upåvirket af situationen, da han blev mødt af fotografer foran sin lejlighed i New York. Video: Splash

Filmproducenten Harvey Weinstein, der i 2012 blev kåret til Hollywoods mest magtfulde mand af Time Magazine, er blevet fyret fra sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company.

Det oplyser selskabets bestyrelse søndag ifølge nyhedsbureauet AP.

For få dage siden kom det frem, at Harvey Weinstein frivilligt havde taget orlov på ubestemt tid som følge af en historie fra The New York Times, hvor en af Hollywoods mest magtfulde mænd bliver anklaget for sexchikane.

Ifølge The New York Times har Weinstein indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane, over tre årtier.

I en erklæring fra bestyrelsen i The Weinstein Company søndag oplyser den, at Weinstein er blevet fyret med øjeblikkelig virkning.

Det sker, efter at der i løbet af de seneste dage er kommet nye oplysninger om "hans opførsel" frem.

En talsmand for The Weinstein Company afviser at give yderligere detaljer om fyringen.

Harvey Weinstein udsendte torsdag en meddelelse om sagen. Her erkender han at have forvoldt "megen smerte". Han beder samtidig om "en ny chance".

I artiklen fra The New York Times er filmstjernen Ashley Judd og tidligere medarbejdere hos både The Weinstein Company og Miramax Films blandt dem, der kommer med beskyldninger mod Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein og hans advokater har kritiseret The New York Times' dækning af sagen, men i en erklæring udtaler en talsmand for avisen, at "vi er sikre på rigtigheden af vores rapportering".

I kølvandet på artiklen oplyste Den Demokratiske Nationale Komité (DNC) og flere demokratiske senatorer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de vil omdirigere Weinsteins politiske donationer til grupper for kvinders rettigheder.

Harvey Weinstein, der er en af Hollywoods mest indflydelsesrige personer, har produceret eller distribueret flere Oscar-vindende film, herunder "Shakespeare in Love" og "Chicago".

Foruden The Weinstein Company har Harvey Weinstein sammen med sin bror Bob Weinstein grundlagt Miramax Films.

Harvey Weinstein var desuden en fremtrædende sponsor for Demokraterne under valgkampen i 2016.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen