Lars Mikkelsen har hovedrolle i vild engelsk action

Stort internationalt gennembrud for Lars Mikkelsens efter rollen i ’Forbrydelsen’

Lars Mikkelsen tilbydes nu ligesom lillebror Mads hovedroller i internationale film. Foto: Lars Møller.
Lars Mikkelsen tilbydes nu ligesom lillebror Mads hovedroller i internationale film. Foto: Lars Møller.

Det er ikke alle forundt at blive headhuntet. At få at vide, at det er lige præcis dig, vi vil have til hovedrollen i vores film, men det skete for Lars Mikkelsen, da den britiske actionfilm ’Montana’ skulle stables på benene, og det er han sjovt nok ikke utilfreds med.

- Jeg blev sgu da glad, da de ringede og sagde, at jeg hverken skulle til casting eller andet, hvis jeg ville være med. Det er da en cadeau at blive valgt ud, når de har alverdens skuespillere at vælge imellem, griner han.

Læs også:

Se også: Lars Mikkelsen: Svinet voldtager englen

Det hele handler om ’Forbrydelsen’ eller ’The Killing’, som den hedder i England.

Briterne er ellevilde med alle tre sæsoner af DR-serien, og blandt andet har Lars Mikkelsen bidt sig godt fast i deres bevidsthed.

Læs også:

Se også: Jeg har sgu aldrig haft så mange penge før

- De højere lønninger skyldes jo, at engelsksprogede film har meget større udbredelse, forklarer han.

Første actionfilm
I ’Montana' spiller Lars Mikkelsen en serbisk lejemorder, der kommer til London på en mission, der går ud på at dræbe en lokal gangster. Han møder en ung mand, der bliver hans lærling og allierede i kampen mod gangsterne. Og filmen handler så ud over den megen action om det psykologiske spil mellem de to.

Læs også:

Se også: Lars, Mads og Shakespeare

Brødrene Mikkelsen skulle have spillet brødre i filmen - en sammensætning, der virkelig var godt tænkt - men Lars måtte bakke ud, og hans rolle er nu overtaget af en anden sværvægter, svenske Mikael Persbrandt, som alle danskere kender fra kriminalserien ’Beck’.

- Det er naturligvis ærgerligt, for jeg ville rigtig gerne have spillet sammen med Mads. Vi har aldrig gjort det i en film, men for 15-16 år siden spillede vi over for hinanden i et enkelt afsnit af ’Rejseholdet’, hvilket jeg totalt havde glemt, indtil det blev genudsendt for nylig. Der er dog ingen grund til at hænge med skuffen, for det skal nok lykkes for os at komme sammen i en film, griner han.

Læs også:

Se også: Mikkelsen-brødre i historisk priskamp

Den totale mangel på brødre-rivalisering i Mikkelsen-familien er ret befriende. Hidtil har det været sådan, at Lars har fejret de største triumfer og vundet et utal af priser som sceneskuespiller - bl.a. den store Reumert på 300.000 kr. - mens Mads har taget sig af filmlærredet og vundet hæder der - ikke mindst da han som den første dansker blev kåret som bedste mandlige skuespiller i Cannes.

Hvem ved, om der skal til at ændres på den fordeling nu.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen