Imperial invaderet af rå vold fra 'Nordvest'

De kendte strømmede ind for at se Michael Noers nye film 'Nordvest'

Holdet bag 'Nordvest': Bagest ses de to debutantbrødre Gustav og Oscar Dyekjær Giese, der har hovedrollerne sammen med rapperen Nicholas Westwood Kidd, som også medvirker i filmen. I forreste række Annemieke Bredahl Peppink, filminstruktøren Michael Noer samt Dulfi Al-Jabouri og Roland Møller.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
Holdet bag 'Nordvest': Bagest ses de to debutantbrødre Gustav og Oscar Dyekjær Giese, der har hovedrollerne sammen med rapperen Nicholas Westwood Kidd, som også medvirker i filmen. I forreste række Annemieke Bredahl Peppink, filminstruktøren Michael Noer samt Dulfi Al-Jabouri og Roland Møller.(Foto: Khan Tariq Mikkel)

Den anden spillefilm i en filminstruktørs karrierre plejer altid at være lidt af et problembarn, men sådan ser det altså ikke ud til, at det er gået for filminstruktøren Michael Noer, der fik begejstrede klapsalver for sin nye film 'Nordvest', der blev vist som åbningsfilm ved CPH:PIX igår.

Michael Noer, der også er kendt som dokumentarfilm-instruktør, lavede sin første fiktionsspillefilm 'R' sammen med sin gode ven Tobias Lindholm. Filmen vandt flere priser og blev rost til skyerne af anmelderne. Og ifølge jungletrommerne i det danske filmmiljø ser det ud til, at hans anden film 'Nordvest' vil blive mindst lige så godt modtaget.

Læs også:

Småforbryderen Casper(Gustav Dyekjær) løber for sit liv med voldelige bandemedlemmer efter sig.(Foto: Nordisk Film) Film - 21. mar. 2013 - kl. 15:19 På flugt fra den ultimative rå vold

Michael Noer var da også stolt som en pave, da han igår præsenterede sit filmhold og sine skuespillere på scenen i Imperial Biografen i København. Som en vanlig Noer-satsning har Michael Noer igen satset på amatør-skuespillere og debutanter i en blanding med mere garvede folk. Og i hovedrollerne har han brugt de to debutant-brødre Gustav og Oscar Dyekjær Giese i rollerne som Casper og Andy. Til Ekstra Bladet forklarede Michael Noer hvorfor:

- For det første har det været fantastisk at arbejde med to ægte brødre, der skal spille brødre, fordi de har en helt særlig magi. Og det håber jeg, at publikum også vil kunne mærke. Og når man laver sådan en hårdkogt film som 'Nordvest', er det vigtigt, at der også er et hjerte, der banker. Og det har de to brødre altså - både til hinanden og til den verden, der omgiver dem.

Hvordan har du fået de to unge Giese-brødre til at forstå det rå miljø i 'Nordvest?

- Ingen af brødrene har på nogen måde en baggrund som kriminelle. Men vi boede ude i den lejlighed i nordvest-kvarteret i København, hvor vi filmede, og det var med til, at de bedre kunne forstå kvarteret. Og vi har selvfølgelig talt med masser af folk, der kender til det miljø, som vi beskriver i filmen.

Du har også rapperen Nicholas Westwood Kidd med på rollelisten. Hvorfor?

- Når man laver en genrefilm, der en dansk gangsterfilm, så skal man selvfølgelig også have nogle rappere med på rollelisten. Alle kender jo Nicholas som Kidd. Og han har en eller anden form for opfindsomhed eller et improvisatorisk talent, der er medfødt, når man har rytmen i kroppen. Og det er altså godt for filmen, siger Michael Noer til Ekstra Bladet.

Bandeopgør i Nordvest
'Nordvest' er historien om Casper, som bor sammen med sin mor, lillebror og lillesøster, hvor han ernærer sig ved at sælge hælervarer til Jamal, en af kvarterets bandeledere. Men hierarkierne står for fald, da den organiserede kriminalitet, i skikkelse af Bjørn, flytter ind i kvarteret.

Casper får tilbudt et job og øjner straks muligheden for at stige i graderne, da han bliver involveret i Bjørns forretninger med narko og prostitution. Da spændingerne mellem Bjørn og Jamal optrappes, forandrer Caspers barndomskvarter sig til en regulær kampplads. Casper er nu fanget i en konflikt som truer med at ødelægge ham og hans familie.

Læs også:

Se også: Kidd som filmstjerne: Håber på flere roller

1 af 13 Gustav Dyekjær Giese ses her som den unge Casper i en scene fra Michael Noers film 'Nordvest'.(Foto: Nordisk Film)
2 af 13 Brødrene Gustav og Oscar Dyekjær Giese poserer her sammen med rapperen Nicholas Westwood Kidd, som også medvirker i filmen. (Foto: Khan Tariq Mikkel)
3 af 13 Roland Møller spiller en overbevisende rolle som bandelederen Bjørn, der rykker ind i Nordvest-kvarteret og truer bandelederen Jamals forretninger.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
4 af 13 To dejlige kvinder nåede lige at møde frem til filmen, skuespillerne Julie Ølgaard og Laura Christensen.(Foto: Khan Tariq Mikkel).
5 af 13 Lærke Winther glædede sig også til at se 'Nordvest'.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
6 af 13 Julie Zangenberg mødte op uden sin Bendtner.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
7 af 13 Rapperen 'Jokeren' mødte op med sin hjertenskær Louise P.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
8 af 13 Skuespillerne Cyron Melville og Mikkel Boe Følsgaard poserer for fotograferne.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
9 af 13 Roland Møller ses her i en scene som bandelederen Bjørn, der hygger sig lidt med en prostitueret kvinde.(Foto: Nordisk Film)
10 af 13 Gustav Dyekjær Giese er imponerende i rollen som Casper, der bliver dybt involveret i bande-kriminalitet.(Foto: Framegrab(DFI)
11 af 13 Gustav Dyekjær Giese på flugt fra den ultimative vold i en scene fra 'Nordvest'.(Foto: Nordisk film)
12 af 13 Rapperen Nicholas Westwood Kidd, der ses i midten, mødte op med en flok venner. Han ønskede ikke at udtale sig til Ekstra Bladet om sin rolle i filmen.(foto: Khan Tariq Mikkel).
13 af 13 Holdet bag 'Nordvest': Bagest ses de to debutantbrødre Gustav og Oscar Dyekjær Giese, der har hovedrollerne sammen med rapperen Nicholas Westwood Kidd, som også medvirker i filmen. I forreste række Annemieke Bredahl Peppink, filminstruktøren Michael Noer samt Dulfi Al-Jabouri og Roland Møller.(Foto: Khan Tariq Mikkel)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen