Bodil 2013 - Og vinderne er:

Tobias Lindholms 'Kapringen' blev 'årets bedste film - Og Bent Fabricius Bjerre modtog årets 'Æres Bodil' - se alle Bodil-vinderne her

Bent Fabricius Bjerre modtog en Æres-Bodil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Bent Fabricius Bjerre modtog en Æres-Bodil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Årets Bodilpriser er netop blevet uddelt for 66. gang ved et stort show på Bremen Teater i København anført af aftenens vært Mikael Bertelsen.

I år blev de eftertragtede priser ikke erobret af én film frem for andre, men blev derimod fordelt ud over en bred vifte af de nominerede. Bent Fabricius-Bjerre modtog årets Æres Bodil og blev hyldet med en surprise-optræden af Søs Fenger, der fremførte sangen 'Ligeglad' fra filmen 'Jeg er sku’ min egen', som blot er en ud af næsten 100 film som Bent Fabricius-Bjerre har skrevet musik til. De eftertragtede Bodilstatuetter fordelte sig således:

Læs også:

Se også: 'Kapringen' fik Bodil

Kapringen modtog en af de mest eftertragtede priser, nemlig Bedste film, for den spændingsfyldte fortælling om fragtskibet MV Rozen, der kapres af somaliske pirater i Det Indiske Ocean.

Tre priser til 'En Kongelig Affære'
Bedste mandlige hovedrolle gik til Mikkel Boe Følsgaard for sin præstation i Nicolaj Arcels Oscar-nominerede film ”En kongelig affære”. Arcels kæmpesucces indbragte yderligere Henning Bahs Prisen, der gik til filmens scenograf Niels Sejer, mens Fotografprisen gik til Rasmus Videbæk for hans præstation med filmen.

Læs også:

Se også: Mads Mikkelsen slået af sin elev

Unge talentfulde kvinder
Det er også meget forfriskende, at det var to helt unge kvindelige skuespillerinder, der løb med både 'bedste kvindelige hovedrolle' og 'bedste kvindelige birolle' for næsen af deres noget ældre kolleger, der normalt sætter sig på priserne.

Sara Hjort Ditlevsen vandt for Bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle som den unge Helene i filmen ”Undskyld jeg forstyrrer”.

Læs også:

Se også: Årets Bodil-vinder lider af penis-misundelse

Frederikke Dahl Hansen blev belønnet med prisen for Bedste kvindelige birolle for sin præstation i ”You & Me forever”.

Tommy Kenter fik en fortjent Bodil

For en del år siden skabte Tommy Kenter kæmpe skandale ved at kaste sig over selveste 'Bodil-kagen' under Bodil-festen. Den store skuespiller smadrede fuldstændig kagen, da han lagde sig oven på den og lavede bolle-bevægelser. Ekstra Bladet var på pletten og fik det ekstreme billede, der selvfølgelig røg på forsiden dagen efter.

Her til aften fik Tommy Kenter dog sin helt egen Bodil-statuette, nemlig prisen for 'bedste mandlige birolle' for sin rolle i 'Marie Krøyer'.

Læs også:

Se også: Bro og Pilou skal lufte børn sammen

Den dramatiske historie om den 19-årige Marsha, der er leder af en af Putins ungdomsorganisationer i Rusland, har Lise Birk Pedersen skildret i 'Putins Kys', som vandt prisen for Bedste dokumentarfilm.

Årets Sær-Bodil gik til filmen 'The Act of Killing', der er instrueret af Joshua Oppenheimer.

Bent Fabricius-Bjerre modtog årets Æres-Bodil for hans mange præstationer i en lang karriere.

Øvrige vindere var den Oscar-vindende 'Amour' instrueret af østrigske Michael Haneke, der vandt prisen for Bedste ikke-amerikanske film, mens den Bedste amerikanske film blev "Martha Marcy May Marlene", der med Sean Durkin som instruktør vandt Sundance-prisen for Bedste instruktion.

Sidst men ikke mindst uddelte man VIASAT FILM Publikumsprisen, som gik til filmen 'Hvidsten gruppen', der er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis.

1 af 7 'Årets bedste kvindelige hovedrolle' gik til Sara Hjort Ditlevsen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 7 'Årets bedste film' gik til 'Kapringen', hvor instruktør Tobias Lindholm modtog prisen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 7 'Årets bedste mandlige hovedrolle' gik til Mikkel Boe Følsgaard. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
4 af 7 Tommy Kenter fik en Bodil i kategorien 'Årets bedste mandlige birolle'. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 7 Pilou Asbæk ses her i en scene fra filmen 'Kapringen', hvor han spiller en dansk sømand, der er blevet kidnappet af somaliske pirater.(Foto: Magnus Nordenhof Jønck)
6 af 7 Bent Fabricius Bjerre fik her til aften en 'Æres Bodil' for sit fantastiske musik til et hav af film og tv-serier. Her er han fotograferet med en flok sexede damer i forbindelse med galla-premieren på filmen 'Klovn'.(Foto: Jan Sommer)
7 af 7 Bent Fabricius Bjerre modtog en Æres-Bodil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen