Statsministeren fik sin første Robert

'Forbrydelsen 3' gjorde næsten rent bord med fem af seks tv-Robert-priser i aftes

DRs dramachef Piv Bernth var pænt overvældet, da hendes tv-serie 'Forbrydelsen 3' løb med fem af seks priser ved den første Robert Prisuddeling, hvor også tv-drama også skulle 'beprises'

Læs også:

Se også: 'Kapringen' blev årets film

  Og selv om det var en fornøjelse at Sofie Gråbøl - som bedste kvindelige hovedrolle i en tv-serie - og Nikolaj Lie Kaas - som bedste mandlige hovedrolle i en tv-serie - fik henholdsvis deres sjete og femte Robert, så var det alligevel mere bemærkelsesværdigt, at 'statsministeren' Olaf Johannesen fik sin første Robert - for bedste mandlige birolle.

Og som den beskedne mand tidligere har sagt: - Det er et skulderklap bare at være nomineret.

Læs også:

Se også: Sofie Gråbøl fik TV-Robert-pris


Den 52-årige Olaf Johannssen er født på Færøerne og uddannet som skuespiller i Odensen i 1986. Men selv om han har været aktiv i branchen i mange år, var det først med sin deltagelse i 'Forbrydelsen 3', at han slog igennem i det danske publikums bevidsthed.

- Det er mærkeligt at have spillet skuespil i rigtigt mange år uden at folk kender én, og så medvirker man i en tv-serie, hvorefter alt ændres. Sjovt nok skal en skuespiller hjem i folks stuer, før man bliver kendt, griner han.

- Lige i øjeblikket spiller Jeg 'Peer Gynt' i Düsseldorf . Det er min tredje forestilling i Tyskland, og jeg er blevet ret glad for at arbejde der, fortæller han.

Læs også: Jeg elsker at være gammel uden botox- På et tidspunkt satte jeg mig ned og lærte ordentlig tysk, og det kommer mig til gode nu - jobmarkedet er ligesom blevet lidt større, smiler han.

Af samme grund var Olaf Johannessen ikke tilstede ved Robert-uddelingen i aften, så han personligt kunne modtage sin første Robert. Det blev i stedet Trine Pallesen, som holdt takketale på hans vegne.

Læs også:

Se også: Søren Malling vandt Robert-pris for 'Kapringen'

Hun var i øvrigt den eneste af de 'Forbrydelsen 3'-nominerede, der ikke vandt sin kategor: Bedste kvindelige birolle.

Den gik i stedet til årets DR-julekalder 'Julestjerner', hvor Birthe Neumann, som grusdronningen Vera løb med den eftertragtede pris.

Ud over de tre personpriser fik 'Forbrydelsen 3' også prisen for 'Årets tv-serie' samt 'Årets Publikums Pris'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!