Kun de fede roller tæller for Trine Dyrholm

Udlandet må gerne banke på hos skuespillerinden Trine Dyrholm, men det, der tæller mest, er at få fede roller

Trine Dyrholm er en af sin generations mest benyttede skuespillere. (Foto: Benjamin Kürstein)
Trine Dyrholm er en af sin generations mest benyttede skuespillere. (Foto: Benjamin Kürstein)

Vi har set hende som kræftsyg med en livsglød, der kunne tage pusten fra enhver i 'Den Skaldede Frisør'. Som moderen til en dreng på afveje i den Oscar-belønnede 'Hævnen'.

Hun er den beregnende stedmor-dronning i 'En Kongelig Affære', og netop nu kan hun opleves i Annette K. Olesens genindspilning af 'Skytten'.

Læs også:

Kim Bodnia gør klar til at myrde løs i København på denne nye plakat til den kommende storfilm 'Skytten'.(Foto: PR Foto) Film - 9. jan. 2013 - kl. 19:29 Se Kim Bodnia skyde løs i København

Her spiller hun journalisten Mia Moesgaard, hvis mening om regeringens klimapolitik bliver omdrejningspunktet for en aktivist, der tyr til terror for at nå sine mål. Samtidig står hun foran at skulle adoptere et barn alene.

De seneste par år har Trine Dyrholm bestemt ikke manglet arbejde.

- Jeg har været ret forkælet. Jeg synes, at jeg har fået lov til at spille nogle meget forskellige roller, så på den måde føler jeg mig meget privilegeret, siger skuespillerinden.

Arbejdet sammen før
Det er tredje gang, hun har takket ja til en rolle i en film, der instrueres af Annette K. Olesen. De to begyndte deres samarbejde - for sådan et er det - da instruktøren ringede og bad Trine Dyrholm om at overveje en rolle i filmen 'Forbrydelser' fra 2004.

- For mig var det bare det helt rigtige tidspunkt. Jeg havde været med i 'Festen', og jeg havde spillet med i tv-serien 'Taxa', og jeg gik og drømte om at få en tungere rolle, fortæller Trine Dyrholm.

'Forbrydelser' blev en succes for begge parter. Og da Annette K. Olesen ringede igen nogle år senere for at indvie Trine Dyrholm i sine planer om at lave filmen 'Lille Soldat', var skuespillerinden derfor ikke i tvivl. Og sådan havde hun det også, da hun denne gang fik tilbudt en rolle i 'Skytten'.

Med i Oscar-film
To gange har hun spillet med i en film, der har været nomineret til en Oscar - den største amerikanske filmpris. Fem gange har hun været med i en film, der har konkurreret ved filmfestivalen i Berlin.

Det er også blevet til en rolle i den tyske film '3096' om det østrigske bortførelsesoffer Natascha Kampusch.

Vil gerne til udlandet
Drømmene om at få lov at spille med i flere udenlandske film er der - men det er ikke målet.

- Selvfølgelig drømmer jeg om de store film og fede projekter. Men jeg kunne godt tænke mig, hvis man kunne kombinere Danmark og udlandet. Der er jo både nogle sprogmæssige udfordringer ved at lave udenlandske film, og så kræver det ofte, at man går til mange auditions.

- Det handler om, hvor meget energi man har lyst til at kaste i den retning. Det er ikke noget, der kommer flyvende, man skal selv jagte det. Jeg vil egentlig bare gerne lave noget fedt, siger hun.

'Skytten' har premiere den 28. februar.

Læs også: Se også: Kim Bodnia har tabt 43 kilo og rider på en bølge af succes Kim Bodnia har tabt 43 kilo og rider på en bølge af succes

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere