Mikkelsen om Oscar-showet: Nu skal vi bare nyde det

Den danske verdensstjerne glæder sig til Oscar-uddelingen i Hollywood

Mads Mikkelsen sammen med instruktør Nikolaj Arcel og skuespillerinde Alicia Vikander under pressemøde med holdet bag 'En Kongelig Affære'. (Foto: Benjamin Kürstein)
Mads Mikkelsen sammen med instruktør Nikolaj Arcel og skuespillerinde Alicia Vikander under pressemøde med holdet bag 'En Kongelig Affære'. (Foto: Benjamin Kürstein)

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Mads Mikkelsen, der sidste år vandt Cannes-prisen for bedste mandlige hovedrolle i Thomas Vinterbergs 'Jagten', er igen trukket i det stiveste puds for at repræsentere dansk film i udlandet.

Og selv om Nikolaj Arcels hofdrama 'En kongelig affære' ikke er favorit til at vinde en Oscar-statuette i kategorien bedste udenlandske film, håber Mads Mikkelsen på overraskelsen.

- 'Amour' (den østrigske film, red.) er favorit, og det skal vi ikke være kede af. Men det er juryen, der bestemmer, og så kan man aldrig vide, siger han.

Mads Mikkelsen er fløjet til Oscar-festen i Los Angeles fra Canada, hvor han har boet under optagelserne til den amerikanske tv-serie ’Hannibal’, der får premiere på NBC til april.

Han håber først og fremmest, at instruktør Nikolaj Arcel nyder nattens prisfest i Dolby Theatre i Hollywood.

- Nikolaj skal være stolt over filmen. Jeg glæde mig til at se ham sidde der i salen og se det selskab, han er med i.

- Nu skal vi bare nyde festen. Det har Nikolaj fortjent, lyder det fra den danske verdensstjerne, der spiller rollen som læge Johann Streuensee i 'En kongelig affære'.

Mikkelsen, 47, fik sit gennembrud i Nicolas Winding Refns 'Pusher' (1996) og har siden optrådt i en stribe større roller i Danmark og i udlandet, ikke mindst som James Bond-skurken Le Chiffre i 'Casino Royale' (2006).

Ekstrabladet.dk dækker prisuddelingen natten til mandag dansk tid

1 af 2 Mads Mikkelsen og Zentropa-bossen Peter Aalbæk får en snak. (Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 2 Mads Mikkelsen sammen med instruktør Nikolaj Arcel og skuespillerinde Alicia Vikander under pressemøde med holdet bag 'En Kongelig Affære'. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere