Ålen før Oscar-festen: Vi er bedst, når vi er undertippede

Zentropas Peter Aalbæk håber, at 'En kongelig affære' kan overraskelse ved Oscar-festen

Zentropa-boss og filmproducer Peter Aalbæk er stolt over, at dansk film har modtaget endnu en Oscar-nominering. (Foto: Benjamin Kürstein)
Zentropa-boss og filmproducer Peter Aalbæk er stolt over, at dansk film har modtaget endnu en Oscar-nominering. (Foto: Benjamin Kürstein)

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Det kan godt være, at eksperter og bookmakere ikke levner den danske film 'En kongelig affære' mange chancer for at vinde en Oscar-statuette ved prisuddelingen i Hollywood i nat dansk tid.

Men det lader den altid veloplagte Zentropa-boss Peter Aalbæk sig ikke slå ud af. Han mener, at Oscar-showet er overraskelsernes konkurrence.

- Vi er bedst, når vi er undertippede, siger Peter Aalbæk og minder om, at Susanne Biers 'Hævnen' var en overraskende vinder ved Oscar-uddelingen i 2011.

- Alle var sikre på, at den spanske film 'Beutiful' ville vinde, men det gik som bekendt anderledes. Man skal ikke være for kæphøj, og man skal heller ikke være for underdanig, advarer han.

Ingen tuder
Mens den østrigske film 'Amour' er favorit til at vinde i kategorien bedste udenlandske film, anses instruktør Nikolaj Arcels anmelderroste hofdrama for at være en seriøs outsider.

- Så vi er stadig i semifinalen og går ikke tudende herfra, siger Peter Aalbæk, der glæder sig over, at Danmark kan blive ved med at producere film, der slår igennem internationalt.

'En kongelig affære' har hidtil omsat for 1,2 millioner dollar i USA. Det gør den til den tredje bedst sælgende danske film i nyere tid. 'Hævnen' omsatte for en million dollar i USA.

1 af 2 Peter Aalbæk sammen med Mads Mikkelsen, der har hovedrollen som livlægen Johann Struensee. (Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 2 Zentropa-boss og filmproducer Peter Aalbæk er stolt over, at dansk film har modtaget endnu en Oscar-nominering. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer