Nikolaj Acel: Det skal komme fra hjertet

Danske Nikolaj Arcel skal til Oscar-fest i nat med filmen ’En kongelig affære'

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): Natten til mandag skal den danske instruktør Nikolaj Arcel og kærlighedsdramaet 'En kongelig affære' kæmpe om en Oscar-statuette ved den årlige prisuddeling i Hollywood.

Den 40-årige københavner håber, at han bliver kaldt op på scenen og får overrakt en Oscar, men han har alligevel ikke skrevet en takketale.

- Jeg skriver generelt aldrig taler ned. Jeg synes, det er bedre, hvis det kommer fra hjertet. Så hellere fejle lidt og sige nogle forkerte ting, siger han og medgiver, at han heller ikke har været ude og investere i en ny smoking til prisfesten.

- Jeg bruger mit gamle jakkesæt, som jeg købte i et indkøbscenter. Jeg kommer aldrig til at gå op i hvilke manchetknapper eller sko, jeg har på, siger instruktøren, der tager imod Ekstra Bladet i huset i West Hollywood, som han deler med manuskriptmakkeren Rasmus Heisterberg og deres kærester.

Den bedste historie, vi har
Nikolaj Arcel fortæller, at han har været vild med historien om kong Christian VII, dronning Caroline Mathilde og livlægen Johann Struensee, siden han var dreng.

- Jeg har altid synes, at det var den bedste historie, vi har her hjemme. Den har siddet i mig hele livet. Men det er først senere, at jeg har tænkt: Gad vide om man skulle lave en film om det.

Siden ’En Kongelig Affære’ blev nomineret til en Oscar, har dørene i Hollywood åbnet sig for den danske instruktør.

- En Oscar-nominering er som en hædersmedalje, og det gør, at de lige pludselig tror på én. Jeg kunne mærke det med det samme. Tilbuddene nærmest væltede ind, siger Nikolaj Arcel, der blandt andet skal filmatisere forfatter Don Winslows gangsterdrama 'The Power of the Dog'.

LÆS MERE I DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET

1 af 4 Siden 'En kongelig affære' blev nomineret til en Oscar, er tilbuddene væltet ind til den 40-årige instruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 4 Arcel deler huset i West Hollywood med manuskriptmakkeren Rasmus Heisterberg og deres kærester. (Foto: Benjamin Kürstein)
3 af 4 Den Oscar-nominerede instruktør slapper af på husets tagterrasse. (Foto: Benjamin Kürstein)
4 af 4 Nikolaj Arcel i palmernes skygge i Hollywood, hvor han har boet de seneste måneder. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere