Årets Oscarvært er et farligt valg

Seth MacFarlane bliver kaldt et farligt valg som Oscarvært. Men han skal tiltrække det yngre publikum

Seth MacFarlane er vært for den 85. Oscar-uddeling søndag aften. (Foto: John Shearer/AP)
Seth MacFarlane er vært for den 85. Oscar-uddeling søndag aften. (Foto: John Shearer/AP)

Manden bag de animerede og voldsomt populære tv-serier 'Family Guy' og 'American Dad', Seth MacFarlane, er blevet valgt som vært ved dette års Oscar-show.

Seth MacFarlane, der lægger stemmer til flere figurer i serierne, er også manden bag sommerens hit-komedie 'Ted', og han er kendt for sin grove og ofte vulgære humor.

Alligevel tør Akademiet, der står bag Oscar-uddelingen godt at lade ham indtage scenen. Han skal nemlig hjælpe med at få fat i de yngre seere, der de senere år har svigtet showet, skriver USA Today.

- De sidste par år er showet blevet kritiseret for ikke at være relevant. Derfor har vi valgt Seth (MacFarlane, red.). Han er afspejler den popkultur, vi lever i, og han passer perfekt, mener Neil Meron, der er producer på Oscar-showet.

Læs også:

Se også: Dyre luksusgaver til Oscar-taberne Se også: Dyre luksusgaver til Oscar-taberne

Men Akademiet ved også, at det er et opsigtvækkende valg, siger Tom O'Neil, der er redaktør på Oscar-bloggen goldderby. com:

- Det er et farligt valg på mange måder. De giver opgaven til en fyr, som mange mennesker kender fra hans fiktive karakter Stewie (fra Family Guy, red.), og han er en djævelsk karakter.

- Det er brilliant, for det viser, at Akademiet er modigt, siger han til avisen.

Mens nogle Oscar-værter klarer jobbet så fint, at de bliver valgt igen og igen - som Billy Crystal, der har været vært hele ni gange - er der andre, der med stor sandsynlighed ville ønske, at de aldrig havde fået muligheden i første omgang.

Som for eksempel Anne Hathaway og James Franco, der for et par år siden blev voldsomt kritiseret for deres manglende kemi og dårlige værtskab.

Det er et pres, Oscar-værter skal leve med.

- Jeg håber bare, at jeg klarer mig igennem, siger Seth MacFarlane og afslører, at han har tænkt sig at nappe en whisky inden løjerne går for sig natten til mandag dansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer