Frygtelige torturscener kan koste Oscar

Anklager om at opfordre til tortur kan gøre det rigtig svært for filmen 'Zero Dark Thirty' ved Oscar-uddelingen

Læs også:

Ifølge 'Zero Dark Thirty' skyldes opsporingen af bin Laden især en enkeltkvindes stædige indsats. Hun spilles af Jessica Chastain. (Foto: UIP) Film-anmeldelser - Brug ikke - 7. feb. 2013 - kl. 11:41 Ny film: Jagten på Osama bin Laden

Det kan koste Oscar-statuetter for filmen 'Zero Dark Thirty', at den viser frygtelige torturscener, hvor fanger bliver tvunget til at give oplysninger om Osama bin Laden og hans færden.

Filmen, der handler om jagten på al-Qaeda-lederen, der i 2011 blev pågrebet og skudt, er nemlig blevet kritiseret for at fremstille en falsk virkelighed, hvor tortur var medvirkende til, at terrorlederen blev fanget.

Læs også:

Se også: Læs sandheden om drabet på bin Laden

Samtidig bliver filmen beskyldt for at forherlige torturen.

Selvom kritikerne - der blandt andet tæller den tidligere præsidentkandidat John McCain - var højrøstede, forblev Sony Pictures, der står bag filmen, tavse langt hen ad vejen. De ville nemlig ikke risikere en debat, der overskyggede filmen.

- Vi var enige om, at det vigtigste for os var at sikre filmens kommercielle succes, fortæller filmens manuskriptforfatter, Mark Boal, ifølge L.A. Times.

- Hvis vi kunne gøre det om, så ville vi nok gøre det, men den luksus har vi ikke, siger han.

Læs også:

Se også: Beskyldning: bin Laden-dokumentar er politisk agenda

Filmen er nomineret i kategorierne bedste film, bedste lydredigering og redigering, og samtidig er Jessica Chastain, der spiller CIA-agent i filmen, nomineret til prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Men torturscener er ikke noget, der bliver sat pris på i Oscar-sammenhænge, og det kan gøre det svært for filmen at vinde i de kategorier, den er nomineret i, skriver L.A. Times.

Læs også:

Se også: Kontroversiel Bin Laden-film høster hæder og priser

Det kan også være grunden til, at Kathryn Bigelow, der i 2009 som første kvinde vandt en Oscar for Bedste Instruktør, ikke som forventet blev nomineret i kategorien igen.

- Jeg ved, at det (torturen, red.) påvirkede mig. Ikke at jeg har noget imod hende, men det påvirkede min mening om filmen, siger Allen Baron, der som medlem af filmakademiet er blandt dem, der afgiver stemme i instruktør-kategorien.

Men selvom Kathryn Bigelow senere har taget til genmæle, så giver bookmakerne ikke filmen mange chancer.

Hvem der vinder i kategorierne afsløres natten til mandag dansk tid.

Læs også:

Se også: Spielberg i spidsen for Oscar-nomineringerne

1 af 2 Jessica Chastain er nomineret til bedste kvindelige hovedrolle, men vinder næppe, lyder forudsigelserne. (Foto: AP)
2 af 2 'Zero Dark Thirty' er formentlig for kontroversiel til at løbe med en af de Oscars, som bin Laden-filmen ellers er nomineret til. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere