'En kongelig affære' nomineret til fransk pris

Ud over danskerne og amerikanerne er franskmændene vilde med Nikolaj Arcels Struensee-drama

'En kongelig affære' er nomineret til endnu en pris. (Foto: Polfoto/Nordisk Film).
'En kongelig affære' er nomineret til endnu en pris. (Foto: Polfoto/Nordisk Film).

Nikolaj Arcels film 'En kongelig affære' er nomineret til Frankrigs svar på en Oscar - Césarprisen - for bedste udenlandske film.

Filmen er for nylig også blevet nomineret til en Oscar, og instruktøren er både glad og stolt over nomineringerne.

- Jeg tror ikke, at der kan være større forskel mellem to filmlande end USA og Frankrig. Så jeg må med glæde konstatere, at vi har lavet en film, der er overraskende universel, siger Nikolaj Arcel til Ritzau.

- En Oscar-nominering belønner oftest et stærkt håndværk og emotionelt indhold, hvor en César først og fremmest belønner kunstnerisk værdi. De gør mig stolt og glad.

Men Nikolaj Arcel er oppe mod stærke modstandere. Storfavoritten er Michael Hanekes 'Amour', der blandt andet har vundet en Golden Globe-statuette som bedste udenlandske film, Den Europæiske Filmpris og Guldpalmen i Cannes i maj sidste år.

Læs også:

Hugh Jackman fik statuetten som bedste skuespiller og Anne Hathaway prisen som bedste birolle. (Foto: Jordan Strauss/AP) Film - 14. jan. 2013 - kl. 09:02 Golden Globe: Gidseldrama og musical vandt stort

Derudover skal han kæmpe mod Ben Afflecks Oscar-nominerede Golden Globe-vinder 'Argo', Michael R. Roskams 'Bullhead', Ken Loachs 'The Angel's Share', Joachim Triers 'Oslo' og Joachim Lafosses 'Our Children'.

Den franske nationale filmpris har været uddelt siden 1975, og den bliver uddelt 22. februar - to dage inden Oscar-statuetterne overrækkes i Los Angeles.

De nominerede udvælges af medlemmerne af Académie des Arts et Techniques du Cinéma .

Da 'Amour' vandt Golden Globe for nylig, mente Nikolaj Arcel, at det var fuldt fortjent.

- Jeg har hele tiden nærmest vidst, at 'Amour' ville vinde, så der var ikke den store overraskelse i det. Der var ikke nogen skuffelse, og jeg blev i hvert fald ikke ked af det, tilføjer Arcel.

I Danmark er "En kongelig affære" nomineret til en Robert.

/ritzau/

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer