Ny Steve Jobs-film er fuld af løgn

Første offentliggjorte scene fra den kommende film om Apple-grundlægger Steve Jobs er én stor løgn

Ashton Kutcher spiller Apple-stifter Steve Jobs i filmen 'Jobs', der har bio-premiere i april. (PR foto)
Ashton Kutcher spiller Apple-stifter Steve Jobs i filmen 'Jobs', der har bio-premiere i april. (PR foto)

Du skal ikke regne med at blive vidne til en sandfærdig dokumentar, når 'jOBS' - filmen om Apple-stifter Steve Jobs - har premiere senere på året.

Det fortæller Steve Wozniak, som grundlagde Apple sammen med Jobs og Ronald Wayne, til Gizmodo.com på baggrund af en scene fra filmen, der som den første netop er blevet offentloggjort.

I scenen er Jobs (spillet af Ashton Kutcher) oprørt over, at Wozniak (spillet af Josh Gad) ikke kan se lyset i det operativsystem, han er ved at udvikle. - Ingen vil købe en computer, er Wozniaks argument.

Se den netiop offentliggjorte scene i tv-klippet øverst!

- Det er ikke engang tæt på virkeligheden. Vi havde aldrig sådan en diskussion og rollefordeling ... Jeg er slet ikke sikker på, hvor scenen vil hen ... Personlighederne er meget langt fra virkeligheden, selv om min trods alt er tættest på ... Glem ikke, at jeg var inspireret af værdierne i Homebrew Computer Club sammen med ideerne om værdien af ??sådanne maskiner, og Steve Jobs var der ikke og deltog ikke i den klub, så det var ham, der skulle lære om computeres sociale indvirkning på fremtiden, skriver Steve Wozniak i en mail til Gizmodo.

Læs også: Nu kommer Jobs på film

Det var mit design
Og det stopper ikke her:

- Det er fuldstændig forkert. Personlighederne og idéerne om at computere kunne have en indvirkning på samfundet, kom ikke fra Jobs. Det inspirerede mig og var udbredt i Homebrew Computer Club. Steve kom tilbage fra Oregon, han kom til et klubmøde, men begyndte ikke at tale om denne vidunderlige sociale indvirkning. Hans idé var at producere en printplade for 100 kroner og sælge den for 200 kroner for at hjælpe klubmedlemmerne med at bygge den computer, jeg havde foræret bort. Steve kom fra et job, hvor han solgte reservedele og havde altid en idé til, hvordan vi kunne tjene nogle hurtige penge på mit design, skriver Steve Wozniak, der dog samtidig erkender, at film er fiktion - men der skal være grænser.

Se også: Steve Jobs-film får premiere på Sundance

Gik aldrig med slips
- Filmen bliver sikkert meget populær, og jeg håber, den er underholdende. Det kan også være, at den viser sig at være en meget korrekt gengivelse.

- Dette er kun ét klip. Men man kan godt fornemme, hvor de vil hen ved at lytte til dialogen.

- Jeg gik aldrig med slips dengang. Jeg havde blå cowboybukser og den samme blå skjorte på hver dag. Jeg havde ikke en professionel attitude.

- Men at det ikke skete, er uden betydning. Det vigtige er, om den grundlæggende betydning er portrætteret korrekt, skriver Wozniak til Gizmodo. og, må man sige, antyder, at det mener han ikke, det er her.

jOBS er instrueret af Joshua Michael Stern og skrevet af Matthew Whitely. Filmen bliver vist på Sundance Film Festival på søndag og har amerikansk biografpremiere 19. april.

1 af 2 Steve Wozniak (spillet af Josh Gad) diskuterer med Steve Jobs (Ashton Kutcher) i den første offentliggjorte scene fra den kommende jOBS-film. (Skærmbillede fra video)
2 af 2 Ashton Kutcher spiller Apple-stifter Steve Jobs i filmen 'Jobs', der har bio-premiere i april. (PR foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer