Dansk kortfilm i fornemt Oscar-selskab

Anders Walters film '9 meter' er blandt de 11 film, der er med i kampen om den fornemme internationale filmhæder

34-årige Anders Walter blev noget tummelumsk, da han klokken seks i morges fik beskeden om, at han er med i nominerings-feltet til  en Oscar for sin kortfilm '9 meter.' (Privatfoto).
34-årige Anders Walter blev noget tummelumsk, da han klokken seks i morges fik beskeden om, at han er med i nominerings-feltet til en Oscar for sin kortfilm '9 meter.' (Privatfoto).

Den danske filminstruktør Anders Walter krydser lige nu fingre for sin fremtid.

Den kan blive ganske lys, efter at hans kortfilm '9 meter' netop er kommet med i finalefeltet blandt de 11 kortfilm, der skal nomineres til en Oscar.

Oprindeligt var der 125 film med i konkurrencefeltet, men de blev i dag skåret ned til 11.

- Jeg blev vækket klokken seks i morges, hvor jeg fik beskeden telefonisk. Det er et helt fantastisk skulderklap. Det er stadig en lidt surrealistisk oplevelse, for Oscar-prisen står nu engang som noget af det højeste. Og bare det at være med i feltet er helt fantastisk, siger Anders Walter, der er 34 år.

Han har hidtil mest beskæftiget sig med tegneserier, men har også lavet storyboards, dvs. planer for hvordan filmmanuskripter visuelt formidles. Hans Oscar-kandidat '9 meter' er kun hans anden kortfilm som instruktør.

En søns kamp for sin mors liv
Filmen, der er på 17 minutter, handler om den 16 årige Daniel, der er et kæmpe talent til længdespring.

- Han slår nye rekorder konstant. Rekorderne bliver for Daniel en måde at holde sin dødende mor i live på. Hun ligger i koma, men Daniel oplever at moderen reagerer med små bevægelse hver gang han beretter om en ny rekord, fortæller Anders Walter.

- Desværre går Daniel i stå med at sætte rekorder og samtidig forværres moderens tilstand. Daniel føler at han bærer en del af skylden, da han er overbevist om at rekorderne er med til at holde hende i live. I et desperat forsøg på at undgå lægernes dødsdom over moderen, begynder han at springe mellem hustagene i den betonghetto, han bor i.

- Han er overbevist om at adrenalinen ved at springe i 15 etagers højde vil give ham det ekstra kick, der skal til for at presse kroppen til nye rekorder og på den måde holde moderen i live.

Anders Walter vil dog ikke afsløre om filmen får en happy-ending.

- Filmen har en 'twisted' slutning, der kan tolkes på flere måder, så det vil jeg ikke bevæge mig ud i nogen kommentarer til, siger Anders Walter, der er gift og har en datter på et år.

1 af 2 
2 af 2 34-årige Anders Walter blev noget tummelumsk, da han klokken seks i morges fik beskeden om, at han er med i nominerings-feltet til en Oscar for sin kortfilm '9 meter.' (Privatfoto).
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen