Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Sonja Richter sulter sig til rollen

Den 38-årige skuespiller skal ligne en kvinde, der har været fanget i fem år

Sonja Richter har foreløbig tabt sig syv kilo til rollen som den indespærrede kvinde. (Foto: Linda Johansen)
Sonja Richter har foreløbig tabt sig syv kilo til rollen som den indespærrede kvinde. (Foto: Linda Johansen)

Se tv-interview med Sonja Richter herover
----------------------

– Jeg skal ikke have noget at spise, siger Sonja Richter til spørgsmålet, om hun har fået en af de sandwich, der er stillet frem i filmbyen i Avedøre.

Skuespilleren følger en streng diæt for at spille politikeren Merete Lynggaard, der har været indespærret i en fangehul i fem år.

– Jeg har aldrig prøvet at være så sulten før, fortæller Sonja Richter, der indtil videre har tabt syv kilo på tre uger.

Skulle først fedes op
Der er dog ikke meget mere at tage af for den klejne skuespiller, der ved hjælp af en diætist startede med at fede sig op. Hun tog seks kilo på over to måneder, så hun kan vise forvandlingen fra den fremadstormende unge folketingspolitiker, der forsvinder og bliver afskrevet som død, til hun fem år senere er i live men holdes indespærret i et bur.

– Når det er rigtigt hårdt, forestiller jeg mig, hvordan det er at være Merete. Og jeg har researchet på, hvad der sker med folk, som er isolationsfængslet, og resten er op til min forestillingsevne, siger Sonja Richter, der som forberedelse til rollen har læst den østrigske pige Natascha Kampuschs bog, om hvordan hun blev holdt indespærret af sin kidnapper i 3096 dage.

– Jeg fandt meget inspiration i bogen, og dét der fascinerer mig ved Merete Lynggaard er, at hun ikke giver op. Det er ikke sikkert, at alle mennesker har overlevelseskraften, men hun har den.

Læs også:

Se også: Sonja Richter skal spille kvinden i buret

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen