Ole Bornedal: Besat af lidenskab

'Possession'-instruktørens personlige besættelse hedder film og Helle

Ole Bornedal mener, at de gamle drenge scorer unge kvinder, fordi de kan nogle tricks, som de unge fløse ikke kan, Foto: Jesper Mortensen
Ole Bornedal mener, at de gamle drenge scorer unge kvinder, fordi de kan nogle tricks, som de unge fløse ikke kan, Foto: Jesper Mortensen

Ole Bornedal er blevet en meget slank mand, grænsende til det tynde. Om det skyldes stress og travlhed over den danske premiere i dag på hans gyserfilm ’The Possession’ og de sammenfaldende rejser til Prag med filmen og tv-serien ’1864’ - eller det faktum at han har fået sig en ung kone - vides ikke.

Læs også:

Det er ikke kun forældrenes skilsmisse, der volder NatashaCalis' kvaler i Ole Bornedals 'The Possession'.  (Foto: Nordisk Film) Film-anmeldelser - Brug ikke - 22. nov. 2012 - kl. 11:04 Ole Bornedals gyser er middelgod

Men som han selv siger:

- Helle havde jo nok ikke valgt at blive kæreste med mig, hvis jeg havde lignet lort og havde haft en stor bodega-vom.

- Hvis mit liv var en opera, ville ’The Possession’ være den sorte side og ’1864’ den romantiske. For jeg er nemlig meget romantisk og helt sikkert også kaotisk –?men hellere det end mental stilstand. Og jeg indrømmer, at jeg har travlt lige nu både privat og arbejdsmæssigt.

Ligger som jeg har redt
- Det sværeste lige nu er min dårlige timing - ikke i forhold til Helle (skuespilleren Helle Fagralid, red.), men i forhold til min lille søn, Peter. Han er tre år, og først har han måttet undvære sin far i dele af de otte måneder, jeg lavede ’The Possession’ i USA. Og nu handler det hele om ’1864’ i bl.a. Prag.

- Det er ikke godt. Og jeg savner ham meget.

Med sit karakteristiske, skæve Bornedal-smil tilføjer han lynhurtigt:

- Jeg ved godt, det lyder lidt offeragtigt, for jeg ligger, som jeg har redt. Jeg er bare irriteret på mig selv - også over, at jeg er besat af den lidenskab, det er at lave film.

Læs også:Bornedal indrømmer, at det med timing i privatlivet aldrig har været hans stærke side. Han har aldrig sådan Fogh Rasmussen-agtigt fået planlagt tingene. Fantastiske muligheder opstår, og så griber han dem.

Vi har rigeligt med børn
53-årige Ole Bornedal har netop taget hul på sit tredje ægteskab med den 36-årige Helle Fagralid og har fået en seksårig bonus-søn med i købet - oven i de fire børn, han har i forvejen.

Og han skal ikke have flere trods den unge kone. Nul putte.

Læs også:

(Foto: Nordisk Film) Film - 27. sep. 2012 - kl. 17:50 TV: Bornedals besættende ondskab


- Vi har rigeligt med børn, siger han og tilføjer grinende:

- Lige på det punkt har jeg ikke lyst til at efterligne Ingmar Bergman. Det lader jeg Bille August om.

Det sagde bare bang
Først var han i 12 år gift med den jævnaldrende kollega Vicky Leander, som han fik tre børn med. Siden 2002 og frem til dette forår var det så den lidt yngre producer Hanne Handberg, han delte rækkehus med - og fik en søn med. Og nu er det så den 16 år yngre Helle Fagralid, der står på vielsesattesten.

Læs også:

Se også: Ole Bornedal har fået ny kæreste


- Når jeg finder skuespillere til de store roller i mine film, plejer jeg at gå ud og drikke lidt kaffe med dem, så vi får talt ordentligt sammen.

- Det gjorde jeg også med Helle, og så sagde det bang. Det blev fuldstændigt klart for os begge, at her var en konstellation, som ikke kunne være anderledes.

Forespurgt hvad det er for noget med ældre mænd og yngre kvinder, svarer han stærkt seriøst og med stort lune:

- Ja, hvad er det? Hvorfor vælger de unge kvinder os? Muligvis på grund af vores enorme erfaring, vort vid, vores modenhed og helt uimodståelige intelligens. Og så kan vi mange flere tricks end de unge fløse, der stadig kommer i bukserne.

Læs også:

Se også: Ole Bornedal kan score kassen på hussalg


Og nej - Ole Bornedal forsikrer, at han ikke er i panikalderen.

- Helle er 36, men jeg ville have forelsket mig i hende, om hun så havde været 46 eller 56. Hun er en helt unik kvinde.

- Da vi mødtes, var hun på vej ud af sit forhold, og jeg havde i flere år haft et on and off-forhold til Hanne. Den side af sagen var meget ens for os.

Har ventet på hinanden
- I forbindelse med Helle føler jeg trang til at sige: ’Kærlighed har ingen alder’, og før læserne finder brækposerne frem, må jeg understrege, at hun er for mig som en bombe i universet. Vi har ganske enkelt ventet på hinanden altid.

Læs også:

Se også: Bornedal i chok: Han kopierer min film


Lettere hovedrystende påpeger han, at man altid tror, at modenhed er lig med klogskab på den måde, at man har tjek på alting og kan forudse eller kontrollere det meste. Og så pludselig sker der noget ukontrollabelt. Noget, der går dybere og rammer som en hammer.

Børnene har ikke tid
Med hensyn til børnene føler Bornedal i øvrigt ikke, at han har grund til generelt at have dårlig samvittighed.

- Jeg deler børnene fifty-fifty med Vicky, og jeg var berygtet for i min uge at lukke alt ned kl. 14, fordi jeg skulle hente børn. Desuden har mine unger været med i store dele af verden, så selv om jeg lige nu har det svært med savnet af Peter, er Johan, Claudia og Fanny ikke stakler. Tværtimod. Det er dem, der svigter mig - deres gamle far. De har aldrig tid til at se mig mere og er altid ude med vennerne.

Læs også:

Se også: Bornedal laver gyser med filmlegende


- De er ikke bare vokset mig over hovedet som de rene Avatar-børn – der bare mangler den blå farve - jeg skal også bestille tid, hvis jeg vil se dem.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen