Gyser-instruktør: Horrorfilm er betændte

På trods af 'Possession's succes i USA kan Ole Bornedal bedre lide stærke dramaer

Hvad er det egentlig med Ole Bornedal og gys?

’Nattevagten’, der er blevet kult, sørgede i rigelig grad for gåsehuden, og selv om det er blevet til mange andre film siden, så er det også en gyser - ’The Possession’ den ravjyske Nørresundby-dreng nu har premiere med herhjemme.

Læs også:

Se også: Ole Bornedal: Besat af lidenskab

Amerikanerne er vilde med filmen, der på kun fem uger har rundet 50 mio. dollar i omsætning. Og på verdensplan er det blevet til 70 mio. dollar - eller 403 mio. kr.

- Egentlig har jeg aldrig kunnet lide deciderede horrorfilm. Jeg har altid fundet dem betændte. Når jeg valgte at sige ja til ’The Possession’, skyldtes det, at den har en ekstra dimension.

Vil have stærke historier
- Den menneskelige historie med skilsmisse-familien og alle de følelsesmæssige dramaer på kryds og tværs gjorde hele forskellen. Det er også det, de amerikanske biografgængere godt har kunnet lide, forklarer instruktøren.

Læs også:

Det er ikke kun forældrenes skilsmisse, der volder NatashaCalis' kvaler i Ole Bornedals 'The Possession'.  (Foto: Nordisk Film) Film-anmeldelser - 22. nov. 2012 - kl. 11:04 Ole Bornedals gyser er middelgod

Med ’The Possession’ har Bornedal placeret sig som den danske instruktør, der har solgt flest billetter over there, og filmen har for alvor fået slået hans navn fast i USA. Men det er kommet lidt bag på ham, at det internationale gennembrud skulle komme med netop en horrorfilm.

- Det er helt vildt, så mange billetter den har solgt. Det havde hverken jeg eller andre forudset, men jeg er da glad for det. Filmen har skærpet mine evner som instruktør, og succesen betyder, at jeg kan få bedre manus næste gang.

Læs også:

(Foto: Nordisk Film) Film - 27. sep. 2012 - kl. 17:50 TV: Bornedals besættende ondskab

Når Bornedal skal vælge film, handler det om gode, stærke historier.

- Jeg tænder på stærke og intense historier. Af samme grund er den af mine film, jeg holder mest af, ’Jeg er Dina’. Det var en smuk og svær film at lave, for det var en emotionel saga med store, æstetiske scener, siger han.

Men lige nu peger pilen på ’1864’, og da der både skal laves spillefilm og tv-serie, bliver Ole Bornedal ikke arbejdsløs lige med det samme.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen