Kvinderne er vilde med Brosnan

Susanne Biers nye romantiske komedie 'Den skaldede frisør' med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i hovedrollerne er udtaget til filmfestivalen i Venedig

Pierce Brosnan charmerer her Trine Dyrholm i filmen 'Den skaldede frisør'.(Foto: Doane Gregory)
Pierce Brosnan charmerer her Trine Dyrholm i filmen 'Den skaldede frisør'.(Foto: Doane Gregory)

- Jeg er da vild med Pierce Brosnan. Han er en vaskeægte britisk gentleman. Og kvinderne er stadig vilde med ham, siger Susanne Bier om den 59-årige verdensstjerne, der springer ud i hovedrollen i hendes nye romantiske komedie 'Den skaldede frisør', der netop som den første danske film i 22 år er blevet udtaget til hovedprogrammet ved filmfestivalen i Venedig.

- Jeg er virkelig stolt. Det er meget ærefuldt for mig. Og jeg synes selv, at min nye film passer rigtig godt til Venedig, der er kendt som en af de mest magiske og romantiske byer i verden. Jeg kan sagtens forestille mig Pierce Brosnan og Trine Dyrholm sejle rundt i en gondol i Venedig, fortæller Susanne Bier til Ekstra Bladet med henvisning til de romantiske følelser, der opstår mellem Brosnan og Dyrholm i filmen.

Brosnan vælter sig i danske kvinder
- Kan du afsløre, hvordan kemien er mellem Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i filmen?

- Det var en virkelig god kemi mellem dem. Pierce Brosnan var jo konstant omringet af skønne danske kvinder som Trine Dyrholm, Paprika Steen, Christiane Schaumburg-Müller og Molly Egelind under optagelserne ved Amalfi-kysten i Italien. Og jeg er helt sikker på, at han havde en 'fest' og følte sig som en fisk i vandet, siger Susanne Bier med sit vanlige store smil og tilføjer:

- Vi ved jo allesammen, at kvinder over en vis alder er vilde med Brosnan og synes, at han er en rigtig flot og skøn mand. Men da vi havde testvisning af filmen, viste det sig, at alle de unge danske piger var helt vilde med Pierce Brosnan, afslører Susanne Bier om den britiske verdensstjerne, der fra 1995 til 2002 var kendt i hele verden for sine fire James Bond-film, hvor han drak vodka-martini og væltede sig i et hav af unge smukke kvinder fra hele verden. Nu er de så skiftet ud med smukke danske kvinder.

LÆS OGSÅ:

Film - 3. jul. 2012 - kl. 13:55 TV: Se Dyrholm og Brosnan i Biers nye komedie

- Er du nervøs for verdenspremieren på din film i Venedig?

- Ja, jeg er nervøs for, hvordan filmen bliver modtaget. Jeg er jo i et meget fint selskab med nogle af verdens bedste filminstruktører som f.eks. Brian de Palma og Terrence Mallick.

Smertefulde emner i en let tone
- Hvorfor tror du selv, at din film er blevet udvalgt til Venedig?

- Jeg tror, at min film handler om noget vigtigt i livet, men at den samtidigt har en meget let tone. Traditionelt går mange festivaller jo efter de mere alvorlige og tunge film. Men min film berører nogle emner, der i anden form kunne være meget tunge. Men fordi vi har valgt at beskæftige os med de tunge emner i en form, der ligner en romantisk komedie, er det måske pludselig blevet interessant for festivalen, siger Susanne Bier og tilføjer:

- Vi berører nogle smertefulde ting uden at kvæle publikum. Og filmen er faktisk meget sjov. Man sidder og smiler samtidigt med, at der også er plads til at fælde en tåre, siger Susanne Bier, der aldrig har været bange for at spille på hele det menneskelige følelses-register i sine film.

Susanne Bier har også netop færdigindspillet sin kommende internationale Hollywood-film 'Serena', der har selveste Bradley Cooper og Jennifer Lawrence i de bærende roller. Den skal hun nu igang med at klippe.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bier filmer med verdens mest sexede mand

Den danske skuespiller Kim Bodnia medvirker i øvrigt både i 'Den skaldede frisør' og i 'Serena'. Det forklarer Susanne Bier således:

- Kim Bodnia er en super dygtig skuespiller. Og han passede altså rigtig godt til de roller, han har fået i mine to film. Vi ved jo allesammen, at Kim Bodnia er fantastisk til at spille en farlig mand. Men i 'Den skaldede frisør' spiller han en utrolig sjov rolle som Trine Dyrholms eks-mand, der selvfølgelig også bliver inviteret med til deres datters bryllup i Italien. I filmen 'Serena' har Kim Bodnia dog en meget mere alvorlig rolle. Susanne Bier beskriver selv filmen som en meget mere mørk film end 'Den skaldede frisør'.

Romantik i Italien
'Den skaldede frisør' er en romantisk komedie med kæmpe stort R, der tager publikum med til det billedskønne Sorrento i det sydlige Italien, hvor vi skal til bryllup med to danske familier. I centrum har vi det unge, skønne brudepar Astrid(Molly Egelind) og Patrick(Sebastian Jessen). Og rundt om dem deres to skøre familier. I den ene lejr har vi brudens mor - den smukke, men kræftramte frisør Ida(Trine Dyrholm) uden hår på hovedet og netop forladt af sin mand gennem 25 år. Med til brylluppet er også Idas brovtende båthorn af en mand, Leif(Kim Bodnia), og dennes nye blondine-kæreste Thilde(Christiane Schaumburg Müller), der har det lidt svært med det danske sprog. Og endelig Astrids hårdtslående soldaterbror Kenneth(Micky Skeel Hansen) med det eksplosive temperament. I den anden lejr møder vi gommens engelske far, den distræte forretningsmand Philip(Pierce Brosnan), der hver dag undrer sig over, hvorfor han stadigvæk bor i Danmark– og ikke helt er kommet sig over sin kones tragiske død. Og sidst men ikke mindst slipper vi heller ikke for Philips svigerinde Benedikte(Paprika Steen) med fut i snakketøjet og knald på hormonerne. Der er med andre ord lagt i pastagryden til en passioneret, krydret omgang Pasta Con Amore.

'Den skaldede frisør' har verdenspremiere i Venedig i slutningen af august måned. Den kan ses i de danske biografer fra den 6. september.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen