Vinterberg-film skal konkurrere i Cannes

Thomas Vinterbergs film 'Jagten' skal kæmpe om Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes

Thomas Vinterberg ses her til gallapremiere på 'En kongelig Affære' sammen med sin højgravide hustru og hans to døtre fra et tidligere forhold. Snart er det Vinterberg, der kan holde gallapremiere på 'Jagten'. (Foto: Henning Hjorth)
Thomas Vinterberg ses her til gallapremiere på 'En kongelig Affære' sammen med sin højgravide hustru og hans to døtre fra et tidligere forhold. Snart er det Vinterberg, der kan holde gallapremiere på 'Jagten'. (Foto: Henning Hjorth)

Instruktøren Thomas Vinterbergs film 'Jagten' med Mads Mikkelsen i hovedrollen er inviteret med i hovedkonkurrencen ved årets filmfestival i Cannes.

Læs også:

Se også: Thomas Vinterbergs 'Jagten' sælger godt i Berlin

Der er i alt 20 film med i konkurrencen om den eftertragtede Guldpalme, der uddeles hvert år i slutningen af maj.

- Det er nok det mindste nåleøje at komme igennem i filmfestivalen, så jeg er utrolig stolt og glad, siger Thomas Vinterberg.

Første gang i 14 år
Jagten bliver den første dansksprogede spillefilm i hovedkonkurrencen i 14 år. I 1998 vandt Thomas Vinterberg Juryens Specialpris ved samme filmfestival for dogmefilmen 'Festen'.

Sidste år deltog både Lars von Trier med 'Melancholia' og Nicolas Winding Refn med 'Drive'. Det var sidste år, at Lars von Trier skabte skandale med sine udtalelser om nazisterne og blev sendt hjem fra festivalen.

Ud over Mads Mikkelsen i hovedrollen medvirker blandt andre Susse Wold, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing og Bjarne Henriksen i centrale roller.

Filmens manuskript er skrevet af Vinterberg i samarbejde med Tobias Lindholm - samme makkerpar som også skrev 'Submarino' sammen sidste år.

En tilfældig løgn
'Jagten' foregår i en lille dansk provinsby op til jul. Den 40-årige Lucas i skikkelse af Mads Mikkelsen har efter en hård skilsmisse fået sig en ny kæreste og et nyt arbejde, og han er godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus.

Men en tilfældig løgn får lov til at brede sig i del lille samfund, og mere kan vi ikke få at vide.

- Vi sidder stadig og arbejder på den, så jeg vil ikke ud med detaljerne. Men I kan godt glæde jer, for alle - selv dyrene, der er med - spiller godt, siger Thomas Vinterberg.

Endnu en dansk film deltager på festivalen. En seks minutter lang animationsfilm 'Slug Invasion' fra The Animation Workshop i Viborg er med i den såkaldte Cinéfondation, konkurrencen for filmskolefilm.

Festivalen har endnu ikke meldt ud om de deltagende film i alle serier.

Læs også:

Se også: Mikkelsen i ny Vinterberg-film

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere