Kim Bodnia som farlig snigskytte

Filminstruktøren Annette K. Olesen kaster sig ud i en remake af den berømte film 'Skytten' fra 1977 - nu med Kim Bodnia som terror-skytte i stedet for Jens Okking

Kim Bodnia ses her i rollen som den ekstremistiske snigskytte Rasmus, der holder København i et jerngreb af angst med sine skyderier.(Foto: Nordisk Film/Mike Kollöffel)
Kim Bodnia ses her i rollen som den ekstremistiske snigskytte Rasmus, der holder København i et jerngreb af angst med sine skyderier.(Foto: Nordisk Film/Mike Kollöffel)

I 1977 skabte den poltiske thriller 'Skytten' masser af debat og opmærksomhed, især fordi Jens Okking i rollen som en ekstremistisk snigskytte myrdede den berømte fodboldspiller Allan Simonsen midt i en landskamp. I dag ville det svare til, at man lavede en dansk spændingsfilm, hvor Niclas Bendtner blev skudt midt i en landskamp.

Se Jens Okking skyde Allan Simonsen i filmen Skytten

Men så langt går filminstruktøren Annette K. Olesen dog ikke. Hun er netop nu igang med en remake af 'Skytten', hvor Kim Bodnia skal spille rollen som den ekstremistiske skytte.

- Vores virkelighed er totalt forandret siden da. Da vi skrev manuskript sidste sommer, var der oversvømmelse i København, og tragedien i Utøya fandt sted. 'Skytten' er uhyggeligt mere relevant nu end dengang, den blev skrevet«, siger Annette K. Olesen.

I filmen fra 1977 tog instruktøren Tom Hedegaard udgangspunkt i debatten omkring atomkraft i Danmark, men Annette K. Olesen har ført handlingen op til moderne tid og tager udgangspunkt i nogle turbulente dage i København i en nær fremtid, hvor store dele af den danske befolkning er oprørte over, at en nytiltrådt regering , der er valgt ind på løfter om en utvetydig grøn klimapolitik, har brudt sine valgløfter og sammen med USA besluttet at bore efter olie i det sårbare Nordøst Grønland.

Om fem dage vil aftalen blive ”velsignet” af den danske og den amerikanske udenrigsminister i København. Debatten om det kommende olie-eventyr eksploderer, og journalist og politisk kommentator Mia Moesgaard (Trine Dyrholm) anklager den ansvarlige udenrigsminister for at have givet demokratiet det hvide snit. I en direkte diskussion på TV presses hun og siger, at hun ikke vil undre sig, hvis enkelte borgere vil gå meget langt for at få stoppet de risikable olieboringer, ja, endda om nødvendigt bruge vold. Nyligt hjemvendt fra Grønland sidder Rasmus (Kim Bodnia), som er geofysiker og gammel olympisk skytte, og noterer sig disse ord. Og han tager sagen eller måske rettere sagt riflen i sin egen hånd. København bliver meget snart holdt i et panisk jerngreb af en højtbegavet snigskytte.

Lars K. Andersen, Michael W. Horsten og Åke Sandgren har skrevet manuskript til den nye version af 'Skytten'. Desuden medvirker blandt andre Nikolai Lie Kaas, Kristian Halken, Lars Ranthe og Bent Mejding.

'Skytten’ får biografpremiere den 23. februar 2013.

1 af 2 Trine Dyrholm spiller rollen som den politiske reporter Mia Moesgaard, der er utilfreds med, at den danske regering vil bore efter olie i det nordøstlige Grønland sammen med amerikanerne.(Foto: Mike Kollöffel
2 af 2 Kim Bodnia ses her i rollen som den ekstremistiske snigskytte Rasmus, der holder København i et jerngreb af angst med sine skyderier.(Foto: Nordisk Film/Mike Kollöffel)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!