Svenskerne elsker Dirch Passser

De svenske filmanmeldere er begejstret for filmen 'Dirch' - Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe skamroses i de svenske medier

Lars Ranthe og Nikolaj Lie Kaas i rollerne som Kjeld Petersen og Dirch Passer.(Foto: Nordisk Film)
Lars Ranthe og Nikolaj Lie Kaas i rollerne som Kjeld Petersen og Dirch Passer.(Foto: Nordisk Film)

De svenske filmanmeldere er enige: Nikolaj Lie Kaas er 'strålande, rörande, rolig'.

Først begejstrede Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe danskerne med filmen 'Dirch', - nu er det blevet svenskernes tur. Filmen, som tog de danske anmeldere og publikum med storm, har nu indtaget Sverige og kan i øjeblikket opleves i de svenske biografer, - i ni byer fra Stockholm i nord til Malmø i syd.

Og de svenske filmanmeldere er enige med deres danske kolleger, når de øser lovord ud over filmen og dens medvirkende.

Dagens Nyheter kalder Lars Ranthes præstation for ’exceptionel’. I Sydsvenskan følger filmanmelderen, Jan Lumholdt, trop og fremhæver Nikolaj Lie Kaas’ komiske talent, derfor anbefaler han filmen ene og alene for Nikolaj Lie Kaas’ skyld. Også i Svenska Dagbladet jubler anmelderen over filmen og ikke mindst over instruktøren Martin Zandvliets mod og konstaterer slutteligt, at man med 'Dirch' har genvundet troen på de skandinaviske bånd.

Tidligere i år modtog Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe hver en Bodil og en Robert for bedste mandlige hovedrolle og bedste birolle. 'Dirch' blev set af næsten 500.000 danskere og solgte mere end 80.000 dvd’er.

'Dirch' er instrueret af Martin P. Zandvliet med manuskript af Martin P. Zandvliet og Anders F. August produceret af Koncern Film A/S v. producer Mikael Chr. Rieks med Nordisk Film Production som co-producent og med støtte fra DR, Det Danske Filminstitut og Nordisk Film og TV Fond.

1 af 2 Og her har vi så den ægte vare, Dirch Passer. (Foto: Bent Tilsted)
2 af 2 Lars Ranthe og Nikolaj Lie Kaas i rollerne som Kjeld Petersen og Dirch Passer.(Foto: Nordisk Film)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!