Regner Grasten: Mærsk fortjener en ordentlig film

Filmproducent Regner Grasten, der netop nu storhitter med det historiske drama Hvidstengruppen, vil ikke afvise en film om Mærsk - men først om 10 år

Regner Grasten betragter afdøde Mærsk som et nationalt ikon. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Regner Grasten betragter afdøde Mærsk som et nationalt ikon. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Mærsks død kommer samme dag, som Regner Grasten afslører, at hans næste, store historiske nationaldrama bliver historien om trav-fænomenet Tarok. Og en sammenligning mellem de to nationalikoner er ikke så langt ude i skoven, som man måske skulle tro.

- Nu vil jeg jo ikke direkte sammenligne Mærsk og Tarok, men de to fortællinger har det til fælles, at det er historien om indbegrebet af en vinder med en stenhård vilje og stærkt hjerte. De var jo begge nationalikoner, og jeg vil ikke afvise, at der kan laves en vellykket film om Mærsk, siger Regner Grasten til ekstrabladet.dk

Man skal dog ikke sætte næsen op efter en Grasten-film om skibsrederen lige foreløbig.

- Historier som den skal lidt på afstand, før de bliver interessante for samtiden. Det gælder for Hvidstengruppen og Tarok - og også for Mærsk. Derfor vil der nok komme til at gå 10 år, før det giver mening at lave en film om ham, siger Grasten og fortsætter:

- Jeg beundrer Mærsk enormt. Han er et ikon, som man ser op til. Han fylder danskerne med en følelse af stolthed, og han fortjener en ordentlig film. Det skal ikke være noget med, at 'nu fyrer vi lige en film af, fordi han er død', siger Regner Grasten.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere