Danske stjerner i Biers amerikanske storfilm

Kim Bodnia og David Dencik har fået markante roller i Susanne Biers stort anlagte periodefilm 'Serena'

Kim Bodia skal for første gang prøve kræfter med en stor amerikansk produktion. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Kim Bodia skal for første gang prøve kræfter med en stor amerikansk produktion. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Susanne Bier har kapret to af tidens varmeste Hollywood-navne til hovedrollerne i sin næste amerikanske spillefilm 'Serena'.

Nu har The Hunger Games-stjernen Jennifer Lawrence og Bradley Cooper fået selskab af to danske skuespillere på rollelisten. Kim Bodnia og David Dencik har nemlig landet centrale roller i filmen, det meddeler Susanne Bier i en pressemeddelelse:

- Jeg kunne jo have valgt mellem hundredvis af amerikanske skuespillere, men for mig har både David Dencik og Kim Bodnia en helt særlig udstråling som passer rigtig godt til 'Serena'. De er farlige og uforudsigelige på en intelligent måde, og de kan være med til at give filmen lige præcis den kant som jeg mener en stor amerikansk periodefilm har brug for, forklarer den danske Oscar-vinder.

Se også: Susanne Bier vil instruere Meryl Streep

David Dencik har inden for de seneste måneder kunnet ses i store internationale produktioner som Steven Spielbergs 'War Horse', David Finchers 'The Girl With the Dragon Tattoo' og Thomas Alfredsons 'Tinker Tailor Soldier Spy'. For Kim Bodnia er Susanne Biers amerikanske storfilm et skridt i en helt ny retning. Han har i snart 20 år været en af de største stjerner herhjemme, men nu er han for første gang med i en stor amerikansk produktion.

Se også: Bier filmer med verdens mest sexede mand

'Serena' optages i Prag og er Susanne Biers største produktion til dato. Filmen har et prisskilt på godt 100 mio. kr. og optages i et enormt skovområde med over 200 personer på settet. Susanne Bier udtaler:

Se også: Jennifer Lawrence: Mine brødre pinte mig

- Det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet - og den klart største instruktørmæssige udfordring til dato. Både teknisk, dramaturgisk og logistisk er der så meget at holde styr på, når man optager en amerikansk periodefilm i Tjekkiet med flere hundrede tjekkiske statister på settet, væltende træer overalt og store, dyre sætstykker. Men det er vildt spændende, og der er en fantastisk god stemning på hele holdet, så det er en virkelig stor oplevelse at stå med denne kæmpeproduktion i Tjekkiet.

Optagelserne til 'Serena' forventes afsluttet ca. 1. juli. Filmen får amerikansk og dansk premiere i efteråret 2013.

1 af 2 David Dencik har godt gang i sin internationale karriere. (Foto: Kristian Linnemann).
2 af 2 Kim Bodia skal for første gang prøve kræfter med en stor amerikansk produktion. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!