Stumfilm varmer op til Oscar-show

Cesar-prisuddelingen i Frankrig blev en ren triumf for The Artist, der løb med seks af årets priser

De franske skuespillere Berenice Bejo og Jean Dujardin ved Cesar Awards i Paris. (Foto: AP)
De franske skuespillere Berenice Bejo og Jean Dujardin ved Cesar Awards i Paris. (Foto: AP)

Stumfilmen The Artist gjorde rent bord ved den årlige Cesar-prisuddeling i Frankrig med hele seks af årets priser blandt andet for bedste film.

Dermed øges forventningerne til filmen to dage før Oscar-uddelingen, hvor sort-hvid-filmen er en af årets helt store favoritter.

Michel Hazanavicius vandt både bedste film og bedste instruktør for sin hyldest til Hollywoods gyldne æra om en stumfilmstjerne, der nægter at acceptere talefilmens indtog.

Det var en tydelig bevæget Berenice Bejo, som modtog prisen for bedste skuespillerinde for sin rolle som den unge danserinde Peppy Miller. Hun er også nomineret til en Oscar for rollen.

The Artist vandt også en Cesar i kategorien bedste musik for kompositioner af Ludovic Bource.

Filmen har allerede gået sin sejrsgang over det meste af verden ved prisuddelinger fra Golden Globes i USA over britiske BAFTA til spanske Goya og er tilmed nomineret i hele ti kategorier ved årets Oscar-uddeling i Los Angeles i weekenden.

Filmens mandlige hovedrolle måtte gå tomhændet hjem fra prisuddelingen, men tager til Hollywood med håbet om at blive den første franskmand, der vinder en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.

Fransk film har haft et godt år både kunstnerisk og kommercielt med 215,6 millioner biografbilletter solgt til en befolkning på 65 millioner.

- Dette er en film, der kom fra ingenting. Det er en film, ingen ville lave, og nu har vi nået toppen. Det er en smuk historie, siger instruktør Michel Hazanavicius.

0 kommentarer
Vis kommentarer