Logrende Oscarstjerne går på pension

Stumfilmen 'The Artist' var Oscar-festens store vinder. Filmens firebenede stjerne siger farvel til rampelyset

Uggie skal på pension og leve et almindeligt hundliv. (Foto: AP)
Uggie skal på pension og leve et almindeligt hundliv. (Foto: AP)

Hunden Uggie, der har en hovedrolle i den Oscar-vindende stumfilm 'The Artist', har valgt at stoppe på toppen af karrieren og trække sig tilbage som firebenet pensionist.

Det fortæller Uggies træner, dagen efter den logrende Jack Russell-terrier blev hyldet ved årets Oscar-fest i Hollywood natten til mandag dansk tid.

Her var hunden blandt andet med til at modtage hovedprisen for bedste film, som 'The Artist' helt som ventet hev hjem.

Klog hund
- Uggie har altid haft talentet til at gøre det her og meget mere, siger Uggies træner gennem knap 10 år, Omar Van Muller.

- Mange af de ting, han gjorde i filmen, stod ikke i manuskriptet. Men han udførte dem alligevel, fordi han vidste, hvordan man gjorde, og instruktøren brugte det i filmen, tilføjer hundetræneren.

Den fransk-instruerede The Artist handler om stumfilmstjernen George Valentin, der sammen med Uggie har stor succes. Hunden har i flere år kunnet udføre en række kunster, men Uggie blev først verdenskendt for sine evner i 'The Artist'.

Palme-hund
Ved filmfestivalen i Cannes sidste år vandt den logrende stjerne hæderen Palm Dog, som er en hundeudgave af hovedprisen Den Gyldne Palme.

Og for to uger siden løb Uggie med den nyindstiftede pris, The Golden Collar Award, som årets filmhund i tæt konkurrence med Blackie the Doberman fra Martin Scorseses familiefilm 'Hugo'.

Men nu skal Uggie hvile hundebenene.

Gammel vovse
- Den lille fyr er blevet gammel. Det betyder ikke, at den er døden nær, men Uggie har arbejdet hele sit liv, og han har givet mig så meget, siger træner Van Muller.

Natten til mandag gik den firebenede stjerne sammen med alverdens filmstjerner langs den røde løber ved det glamourøse Oscar-show i Los Angeles.

'The Artist' vandt ud over bedste film også de prestigefyldte priser for bedste mandlige hovedrolle og bedste instruktør. I alt hev stumfilmen fem statuetter hjem.

0 kommentarer
Vis kommentarer